GÜLYALI HALKEĞİTİM MACARİSTANI VE GÖNÜLLERİ FETHETTİ

GÜLYALI HALKEĞİTİM MACARİSTANI VE GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Gülyalı HEM Halk Oyunları ekibi 26-28 Mayıs tarihlerinde Macaristan’ın Budapeşte kentinde bulunan ve UNESCO’nun dünya mirasları arasında yer alan HUNGARIAN OPEN AIR MUSEUM’da ( Macaristan açık hava müzesi) gerçekleşen WHITSUN şenliklerinde Türkiye’yi tems

GÜLYALI HALKEĞİTİM MACARİSTANI VE GÖNÜLLERİ FETHETTİ

 

Gülyalı HEM Halk Oyunları ekibi 26-28 Mayıs tarihlerinde Macaristan’ın Budapeşte kentinde bulunan ve UNESCO’nun dünya mirasları arasında yer alan HUNGARIAN OPEN AIR MUSEUM’da ( Macaristan açık hava müzesi) gerçekleşen WHITSUN şenliklerinde Türkiye’yi temsil etti.

204613 gün süren şenliklerde kendileri için müzeye çevrilen tarihi köy evinde yöresel ürünleri sergileyen ekip ayrıca ziyarete gelen Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden misafirlere fındık ve çikolata dağıttı.

Müze Evin bahçesinde  gelen misafirlere yöresel oyunlarımız öğretildi. Çeşitli ülkelerin UNESCO temsilcilerinin, Macaristan üst düzey yetkililerinin, Macaristan Büyükelçi  vekili  M. İzzettin GÜÇYENER ve eşi Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Danışmanı Arife Leyla KAYACIK GÜÇYENER’in katıldığı festivalde ekibimizin gösterileri ayakta alkışlandı.

Büyükelçi vekili GÜÇYENER; böyle kapsamlı dünya çapında festival Macaristan’da her sene düzenleniyor lakin Türkiye’den ekip gelmiyordu sizleri burada görmek bayrağımızın açık hava müzesinde dalgalandığını görmek bizleri mutlu etti dedi.

20462Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Gülyalı HEM Müdürü Kenan SET; Sadece Ordu ilimizi değil Türkiye’yi temsil etmenin onurunu ve gururunu yaşadık. Festival boyunca Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen misafirlere yöremizin ürünlerini tanıttık, tattırdık ve oyunlarımızı oynattık. Yetkililerin bizlerden beklentilerinden fazlasını onlara sunmamız gelecek yıllar için diğer ülkeler içinde davet almamıza neden oldu diyen SET; Budapeşte’de tam bir Ordu günü yaşattık bu onuru yaşatmamızda bizlere destek veren herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum dedi.

Festivalle ilgili izlemlerini paylaşan Gülyalı HEM Müdür Yardımcısı Ceyhan YÜCEL;

20463Bizler festivale katılmadan önce bu kadar detaylı  önemli ve dünya çapında bir organizasyon olduğunu bilmiyorduk. Lakin tüm kafiledeki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum Türkiye’ye yakışır bir sunum tanıtım yaptılar oraya gelen tüm ekipler sanatçılar arasında yıldız gibi parladılar diyen YÜCEL; en güzeli festival kapanış töreninde katılan tüm sanatçıların, müzisyenlerin, dansçıların, yetkililerin ve misafirlerin Hüdayda oyununu öğrenip hep birlikte oynamalarıydı dedi.

Türkiye’nin çeşitli yörelerinden örnekler sunan sema gösterisi yapan Gülyalı HEM Halk Oyunları ekibi Usta Öğreticisi Telat BAŞ ise; çeşitli yörelerden yaptığımız sunumla beğeni topladığımız festivalde katılımcıların hepsinin birden Ordu Karşılaması, Hüdayda oynaması ve Ordu ilinin nerede olduğunu nasıl gidildiğini soranlar görülmeye değerdi diyen BAŞ; 3 gün süren festivalde fındığımızı, el sanatlarımızı, karşılama oyunumuzu ve  Ordumuzu en güzel şekilde tanıtımını yaptığımıza inanıyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen İl Kültür ve Turizm müdürümüz sayın Erkan GÜLDEREN’e , Fındık Tanıtım Grubu yönetim kuruluna işadamlarımız Hüseyin KALAFAT’a, Süleyman ATABEYOĞLU’ na, Nami HÜSEM’e ve kafilede bulunan tüm görevlilere teşekkür ediyorum dedi.

Ayrıca Gülyalı/ORDU/Türkiye standına gelen UNESCO ve Macaristan yetkililerine el sanatlarından oluşan hediyeler takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.