Fin Heyeti Valilikte

Fin Heyeti Valilikte

DÜZGÜN, ziyaret anısına Finlandiya Heyetine, fındık ürünleri ve Ordu’yu tanıtıcı materyallerin yer aldığı hediye paketini sunarken, “Kalp sağlığı için her gün bir avuç fındık yiyin” önerisinde bulundu. Finlandiya Heyeti adına Valkeakoski şehrinin en üst

Ordu ile Finlandiya’nın Valkeakoski illeri arasındaki ortak kültürel değerleri ortaya çıkararak ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla ‘Hareket Eden Kültürler’ programı çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında Ordu’ya gelen Finlandiya heyeti, Vali Orhan DÜZGÜN’ü ziyaret etti.

 

Fin Heyeti Valilikte

 

Ziyarete, Finlandiya’nın Valkeakoski şehrinin en üst düzey yöneticisi Eero TAMMİNEN, Belediye Yönetim Kurulu Başkanı Pekka JARVİNEN, Valkeakoski Kültür ve Eğitim ve Hayatboyu Öğrenme Merkezi Müdürü juha SİHVONEN, Proje Eş Koordinatörü johanna GARANT, Valkeakoski Müzik Okulu Müdür Yardımcısı Sanna SAARİNEN, Ritvala Gençlik Derneği Başkanı Leana VALKEAPAA, Halk Dansları Öğretmeni jutta WRANGEN, Orkestra Şefi Sari METSAKYLE-TUOMİNENİ ve Finlandiyalı sanatçılar katıldı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan DÜZGÜN, Finlandiya Heyetine, 20 Mayıs tarihinde yapılan Mayıs Yedisi şenliklerinin bir halk festivali olarak kutlandığını söyledi. Vali DÜZGÜN, ”Mayıs yedisi şenliklerinde yapmış olduğunuz gösteriye, vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiklerini gördüm. Sizleri Ordu’da görmekten ve konuk etmekten son derece mutluyuz.” dedi.

 

Ziyarette heyete Ordu ile ilgili bilgi veren Vali DÜZGÜN, amaçlarının Ordu'nun sahip olduğu doğal güzelliklerin yanında, yöresel ürünlerini ve kültürel mirasını da tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Devlet ilişkilerini geliştirmede şahsi dostlukların önemli olduğunu vurgulayan Vali DÜZGÜN, “AB projeleri ve diğer projeler kapsamında, geçtiğimiz yıllar içerisinde pek çok ülke ile temaslarımız, ziyaretlerimiz ve çeşitli etkinliklerimiz oldu. Daha geçtiğimiz günlerde Çin Ejder ve Aslan Dans Topluluğu Ordu’da bir gösteri sundu.“ diye konuştu.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, fındık ve çikolata ikram ettiği Finlandiya heyetine, Dünyada üretilen her dört fındıktan üçünün Türkiye'de üretildiğini söyleyerek, “Bu üretilen her üç fındıktan biri de Ordu'da üretiliyor. Dünyada en kaliteli çikolataları üreten firmaların tamamına yakını Türk fındığı kullanıyor. Bilin ki, güzel bir çikolata tattıysanız, içinde Türk fındığı vardır.” şeklinde konuştu.

 

Valkeakoski şehrinin en üst düzey yöneticisi Eero TAMMİNEN ise, dostluk ilişkilerine önem verdiklerini belirterek, ‘Hareket Eden Kültürler’ programı çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında, 2 gün boyunca Ordu’da kültürel etkinliklere katılacakları için mutlu olduklarını ifade etti. Eero TAMMİNEN, Vali Orhan DÜZGÜN’e göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı da teşekkür etti.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, ziyaret anısına Finlandiya Heyetine, fındık ürünleri ve Ordu’yu tanıtıcı materyallerin yer aldığı hediye paketini sunarken, “Kalp sağlığı için her gün bir avuç fındık yiyin” önerisinde bulundu.

 

Finlandiya Heyeti adına Valkeakoski şehrinin en üst düzey yöneticisi Eero TAMMİNEN ise, Vali DÜZGÜN'e dostluğu simgeleyen bir heykel takdim etti.

 

Finlandiya Heyeti ve Halk Dansları Topluluğu, 20-22 Mayıs tarihleri arasında çeşitli kurumları ziyaretlerin yanında, Ordu’nun muhtelif yerlerinde sokak yürüyüşü, dans ve müzik gösterisi, Ordu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı, TV52 Haber programına konuk olma, Ordu-Bolaman arasında gezi ve Ordu Kültür Sanat Merkezinde ortak gösteri etkinliği gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.