Fatsa'nın Gelinleri ve Damatları

Fatsa'nın Gelinleri ve Damatları

Fatsa Özel Sevgi Sanat ve Kültür Merkezi’nce, Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM)’nde düzenlenen “Dünden Bugüne Fatsa Gelin ve Damatları” konulu yağlı boya resim sergisinin açılışı, Vali Orhan DÜZGÜN’ün katılımıyla yapıldı.

Fatsa'nın

 

Gelinleri ve Damatları

 

Fatsa Özel Sevgi Sanat ve Kültür Merkezi’nce, Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM)’nde düzenlenen “Dünden Bugüne Fatsa Gelin ve Damatları” konulu yağlı boya resim sergisinin açılışı, Vali Orhan DÜZGÜN’ün katılımıyla yapıldı.

 

 

 

 

Geçmişten günümüze gelin ve damatların mutlu günlerinde çektirdikleri fotoğrafların, yağlı boya tabloya dönüştürüldüğü serginin açılış töreninde konuşan Fatsa Özel Sevgi Sanat ve Kültür Merkezi sahibi Sevgican ÖZEL, “Her genç kızın kalbinde bir kıpırtı vardır, gelin olmak için. Her genç erkeğin kalbinde bir kıpırtı vardır, damat olmak için. İşte biz de Fatsalı kadın ressamlar olarak, Özel Sevgi Sanat Evinde geçmişten geleceğe gelinlerimizi yağlı boya çalışmaları ile nostaljiye dönüştürdük. Bu resimleri yapmaya başladığımızda bazen fırçamız titredi, bazen kalemimizin ucu kırıldı. Ama biz yine de sanat adına bir şeyler ortaya çıkarmaya çalıştık. Eğer sizlere bu duyguyu tattırabilirsek ne mutlu bize” dedi.

 

Vali Orhan DÜZGÜN de serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Fatsa Sevgi Sanat ve Kültür Merkezi, pek çok sanat etkinliğinde, Ordulu ve Fatsalı sanatseverleri buluşturuyor. Geçtiğimiz aylarda Azerbaycan’dan bir sanat topluluğunu ilimize getirmişlerdi. Ordu ve Fatsa kültür merkezlerinde gerçekten çok güzel gösterilerini izlemiştik. Bugün de Türk kültüründe gerçekten çok önemli bir yeri olan düğün kültürünü, damatlık ve gelinlik kıyafetlerini, bunlara ilişkin resimleri bizlerle buluşturuyor. Bir bölgenin, bir milletin, bir yörenin kültüründe düğünler çok önemli yer tutuyor. O bölgenin gelişmişliğini, kalkınmışlığını, geçmişe ait izlerin tespitinde, kıyafetlerin, düğün gelenek ve göreneklerinin çok önemli bir rolü var. Bu kültürün resme dönüştürülmesinde büyük bir emek sarf edenleri tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Orhan DÜZGÜN, Fatsa Kaymakamı M.Selman YURDAER ve Fatsa Özel Sevgi Sanat ve Kültür Merkezi sahibi Sevgican ÖZEL tarafından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı.

 

Davetlilerle birlikte sergiyi gezen Vali Orhan DÜZGÜN, sergide yer alan yağlı boya resimleri inceleyerek, tablolar hakkında bilgi aldı.

 

“Dünden Bugüne Fatsa Gelin ve Damatları” konulu yağlı boya resim sergisinin açılışına, Vali Orhan DÜZGÜN’ün yanı sıra Fatsa kaymakamı M.Selman YURDAER, Fatsa Özel Sevgi Sanat ve Kültür Merkezi sahibi Sevgican ÖZEL, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sevim GÜRDAL, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN ile çok sayıda sanatseverler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.