Eyüpoğlu,araştırmaya değer yazar

Eyüpoğlu,araştırmaya değer yazar

Ordulu şair Adem Eyüpoğlu, böylece kariyeri adına önemli bir adım atmış oldu. Ordu Üniversitesi tarafından da araştırmaya değer yazarlar kadrosuna dahil edilen 27 yaşındaki genç şairin önümüzdeki günlerde de yeni projelere imza atmasını bekliyoruz. Halen

Eyüpoğlu,araştırmaya değer yazar

Ordu Üniversitesi Adem Eyüpoğlu’nu araştırmaya değer yazarlar listesine aldı
Karadeniz’in yeni kurulan devlet üniversitelerinden biri olan Ordu Üniversitesi, önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Karadeniz yöresinde yaşamış önemli şairleri bilimsel bir projede elen alan üniversite, Ordulu şair ve yazar Adem Eyüpoğlu’nu araştırmaya değer yazarlar listesine aldı. Araştırma tamamlandıktan sonra şair ve yazarların hayat hikayeleri, eserleri ve şiirlerinden oluşan proje, bilimsel bir makale halinde yayınlanacak. Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümden Yrd. Doç. Dr. Salim Küçük tarafından yürütülen çalışma önümüzdeki yıllarda kitap haline getirileceklerini söyledi. Karadenizin edebiyat dünyasına önemli bir açılım ve yenilik getirmesi beklenen proje, ulusal bazda adını çok fazla duyuramamış şair ve yazarlar için önemli bir çalışma niteliği taşıyor.
Daha önce Türkiye’nin en önemli edebiyat ve sanat sitesi antoloji.com tarafından en popüler şairler listesine alınan, Ümraniye Belediyesi tarafından kendisine teşekkür plaketi verilen ve 4. Sanat ve Edebiyat Ödüllerinde en iyi şiir kitabı dalında Türkiye 3.’lüğü ödülünü kazanan Ordulu şair Adem Eyüpoğlu, böylece kariyeri adına önemli bir adım atmış oldu. Ordu Üniversitesi tarafından da araştırmaya değer yazarlar kadrosuna dahil edilen 27 yaşındaki genç şairin önümüzdeki günlerde de yeni projelere imza atmasını bekliyoruz. Halen ‘Dün kendime seni anlattım’ isimli bir şiir kitabı bulunan genç şairin ‘Üniversite mezunu çaycı aranıyor’ ve ‘Biri bu hızlı trenin acil durum kolunu çeksin’ isimli iki kitabı baskı aşamasında bekliyor. Aktif olarak Güngören Belediyesi ve Kumrulular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Basın Danışmanlıklarını bir arada yürüten Eyüpoğlu, iş ve sosyal yaşantısını edebiyat hayatıyla birlikte yürütüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.