ERASMUS İzmir'de Toplandı

ERASMUS İzmir'de Toplandı

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının organize ettiği “ERASMUS Programı Hareketlilik Faaliyeti Proje Yönetim Toplantısı” 6-7 Mayıs 2013 tarihleri arasında İzmir Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğind

 

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının organize ettiği “ERASMUS Programı Hareketlilik Faaliyeti Proje Yönetim Toplantısı” 6-7 Mayıs 2013 tarihleri arasında İzmir Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

ERASMUS İzmir'de Toplandı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı, tüm yükseköğretim kurumları rektörleri, AB Bakanlığı ve AB Türkiye Daimi Temsilciliği temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen programa Ordu Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ve ODÜ ERASMUS Kurum Koordinatörleri katıldı.

fotograf.jpg

Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS), Diploma Eki Etiketi (DE), yeni dönem ERASMUS uygulamaları, ERASMUS uygulamalarında öğrenim anlaşmaları, derslerin tanınması, fakülte yönetim kurulu kararları gibi pek çok konunun da tartışıldığı toplantı, 100’den fazla üniversitenin katılımı ile rektörler ve temsilciler bazında iki farklı kategoride düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi Adnan Saygun Salonu’nda düzenlenen ve iki gün süren “ERASMUS Programı Hareketlilik Faaliyeti Proje Yönetim Toplantısı” çerçevesinde Diploma Etiketi (DE) ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) etiketi almaya hak kazanan 32 üniversitenin rektörlerine ödülleri verildi. YÖK Başkanı Gökhan ÇETİNSAYA, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı M. Haluk ILICAK, AB Delegasyonu İkinci Sekreteri Virve VİMPARİ, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer YILMAZ ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkan Vekili Bülent ÖZCAN da birer konuşma yaptı.

abturkiye1.jpg

Avrupa Komisyonuna 2012 yılı için yapılan değerlendirmeler neticesinde, Türkiye’den 2012 yılında başvuruda bulunan 23 yükseköğretim kurumundan 11’i (Çağ, Fatih, İstanbul Aydın, İstanbul Kültür, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Maltepe, Marmara, Mersin, Mustafa Kemal, Pamukkale ve Yaşar Üniversiteleri) AKTS Etiketi alma başarısı gösterdi.

2012 yılında Türkiye’den başvuruda bulunan 73 yükseköğretim kurumundan 19’u (Afyon Kocatepe, Bahçeşehir, Beykent, Bülent Ecevit, Çanakkale Onsekiz Mart, Çukurova, Dokuz Eylül, Dumlupınar, Düzce, Fatih, Gaziantep, İstanbul, İstanbul Aydın, Maltepe, Mersin, Mustafa Kemal, Nevşehir, Niğde ve Uludağ Üniversiteleri) ‘DE Etiketi’ aldı.

images.jpg

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ şu ifadelere değindi:

“Türkiye, Avrupa Komisyonu tarafından 2012 yılında üniversitelere verilen AKTS ve DE etiketlerinde Avrupa’daki tüm ülkeleri geride bırakarak en çok etiket almaya hak kazanan ülke olmuştur. Bu gelişme kültür elçiliği görevini her platformda sergileyen üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz adına oldukça gurur vericidir. Sadece bulunduğu bölgeye değil tüm dünyaya yüksek öğretim kalitesi ile farklı bir vizyon kazandırma amacı ile çalışmalarını sürdüren Yüksek Öğretim Kurumu’muz yakaladığı bu başarı ile uluslararası platformda saygınlığını da artırmıştır. Bu vesile ile etiket almaya hak kazanmış tüm üniversitelerimizi kutluyor, sürekliliğini temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.