Eğitim İş:EYÜBOĞLU veAKINCI Orduda

Eğitim İş:EYÜBOĞLU veAKINCI Orduda

Eğitim İş Genel Sekreteri Şenol EYÜBOĞLU ile Genel Eğitim Sekreteri Mehmet AKINCI, Örgütlenme çalışmalarına destek vermek üzere Ordu’ya geldiler. Özellikle Ordu merkez, Fatsa ve Ünye’de yoğunlaşan okul ziyaretlerinde EYÜBOĞLU ve AKINCI’ ya

 

EĞİTİŞ-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ  ORDU’DA 

      Eğitim İş Genel Sekreteri Şenol EYÜBOĞLU ile Genel Eğitim Sekreteri Mehmet AKINCI, Örgütlenme çalışmalarına destek vermek üzere Ordu’ya geldiler. Özellikle Ordu merkez, Fatsa ve Ünye’de yoğunlaşan okul ziyaretlerinde EYÜBOĞLU ve AKINCI’ ya il yönetim kurulu başkan ve üyeleri de katılım gösterdiler.

      Öğretmen odalarının sesini Milli Eğitim Bakanlığı’na duyurmanın önemini vurgulayan MYK üyeleri Ordu genelinde 100’ün üzerinde okula ziyarette bulunarak yaşanan sorunları yerinde tespit ettiler. Genel Sekreter EYÜBOĞLU Ordu’da en önemli sorunun ikili öğretim olduğunu ifade etti. Çocukların sabah erken saatlerde okula gitmek zorunda bırakıldığını, bunun eğitim-öğretim faaliyetlerini olumsuz yönde etkilediğini anlattı.

      Eğitim İş Genel Sekreteri Şenol Eyüboğlu ziyaret ettiği tüm okullarda, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye de özellikle vurgu yaparak öğretmenlerin bu düzenleme ile ücret bakımından son sıralara düştüğünü belirtti. Yapılan uygulamalar ile öğretmenlerin gitgide itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyleyen EYÜBOĞLU, Hükümetin özelleştirmenin alt yapılarını oluşturarak okulları satmaya hazırlandığını belirtti. Geçmişteki Milli Eğitim Bakanlarının yeterli ücret artışlarını yapmasalar bile öğretmenlerin gönüllerini manevi olarak hoş tutmaya çalıştıklarını belirten EYÜBOĞLU, artık bakanların öğretmenlerin şahsına yönelik hakaret derecesinde olumsuz sözler söylediğini, personeline sahip çıkıp haklarını iyileştirmeye çalışması gerekirken toplum nezlinde iyice geri plana atılıp itibarının yok edilmeye çalışıldığını vurguladı.

      Yaşanan olumsuzlukları anlatıp öğretmenlerin çığlıklarını  duyurmak için Eğitim İş sendikası olarak 24 Kasım’da Türkiye’deki tüm şube ve temsilciliklerinin kendi alanlarında kitlesel basın açıklaması yapacaklarını, haklarına sahip çıkmak ve artık yeter demek isteyen tüm eğitim çalışanlarının da alanlarda olmasının gerektiğini ifade eden  MYK üyeleri, Ordu’da da   24 Kasım Perşembe günü Saat 16:00 da Tahıl Pazarında yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına tüm çalışanları davet ettiler.

      Ordu’ya çıkarma yapan Eğitim İş Genel Merkez yöneticileri Ordu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki kadrolaşmaya da dikkat çekti. Eğitim Bir Sen ‘de yöneticilik yapanlar ile aktif üyelerin Milli Eğitim Müdürlüğünün çeşitli kademelerinde kadrolaşmaya başladıklarını, sendikalarının sayısal gücünü kötüye kullanarak makam mevki sahibi olmaya çalıştıklarını, geçmişte de olumsuz örnekleri bulunan bu siyasal kadrolaşma ve yapılanmanın bu hükümet döneminde daha da geniş çaplı devam ettiğini, uygulamaların Milli Eğitimin temeline dinamit koyup ateşlemek olduğunu özellikle vurguladılar.

      Genel Eğitim Sekreteri Mehmet AKINCI da Eğitim İş olarak hiçbir siyasi parti yada oluşumla dirsek temasına geçmediklerini, kimsenin arka bahçesi olmadıklarını ve asla olmayacaklarını, sendikaların siyasetten uzak tutulması gerektiğini, bunun sistemin zarar görmesine ve insanların sendikalara olan güvenlerinin yok olmasına neden olduğunu belirtti. AKINCI Eğitim İş Sendikasının Cumhuriyetten, tam bağımsız Türkiye’den yana taraf olduğunu, Atatürk’ün aydınlattığı ışıklı yollardan yürümeye devam edeceğini ve bu çizgisini asla değiştirmeyeceğini ziyaret ettiği tüm okullarda öğretmenlere anlatarak, aynı düşüncede olan eğitim çalışanlarını Eğitim İş çatısı altında sendikal mücadeleye davet etti.

      Türkiye’de bir yanda öğretmen açığı bulunurken, diğer yanda yüz binlerce öğretmenin atama beklediğini söyleyen AKINCI grevsiz toplu sözleşmeye hayır dediklerini, bu hakkı alana kadar mücadele edeceklerini, diğer sendikalarında internet sitelerinden yada gazetelerden demeçler vermek yada görev sahaları dışında ki işlerle uğraşmak yerine alanlarda eğitim çalışanlarının hak mücadelesini sürdürmesi gerektiğini, Eğitim İş sendikasının her zaman olduğu gibi bundan sonrada yaşanan hak kayıplarına yada mağduriyetlerine anında tepki göstererek alanlarda olacağını belirtti.

      MYK üyeleri Türkiye olarak zor bir dönemden geçen eğitim çalışanlarının, bu dönemde mutlaka kendi görüşünü ve duruşunu temsil eden bir sendikaya üye olmalarının önemini, örgütlenmiş olmanın önemli faydalar sağlayacağını, bunun yanında herhangi bir sendikaya üye olanlarında yaşanan sorunlarla ilgili sendikalarına baskı yaparak harekete geçirmeleri gerektiğini özellikle vurguladılar. Eğitim İş genel merkez yöneticileri diğer illerde çalışmalara devam etmek üzere Ordu’dan ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.