DEOM İl Meclis seçimi

DEOM İl Meclis seçimi

Fatsa Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinden Reşit ERGİN, Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesinden Furkan EMİRALİOĞLU, Ünye Meçhul Asker İlköğretim Okulundan Ahsen SANCAK, Gülyalı Ayşe Şahin Ç.P.L.’den Deniz Kardelen KARA, Ordu Fen Lisesinden Mustafa Melih METİ

 

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri İl Meclis Başkanı seçimi, Milli Eğitim Şube Müdürü Musa ERDEM’ in başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi(AKM)nde yapıldı.

 

DEOM İl Meclis seçimi

 

Fatsa Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinden Reşit ERGİN, Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesinden Furkan EMİRALİOĞLU,  Ünye Meçhul Asker İlköğretim Okulundan Ahsen SANCAK,  Gülyalı Ayşe Şahin Ç.P.L.’den Deniz Kardelen KARA,  Ordu Fen Lisesinden Mustafa Melih METİN,  Korgan Anadolu Lisesinden Emre TÜRKAN’ın aday olduğu Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri İl Meclis Başkanı seçimini,  Fatsa Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Reşit ERGİN 28 oy alarak kazandı.

 

Meclis Başkan Vekilliklerine Akkuş Lisesinden Cihat ATAN,  Mesudiye İMKB Ç.P.L.’den Bayram Sezer ERİK, Katip Üyeliklere ise Gürgentepe Bahtiyarlar Şehit Birol Çelik İlköğretim Okulundan Esra DAL ve Perşembe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinden  Hüseyin PELİT seçildi. 

 

Yapılan seçimlerin ardından, Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri İl Meclis Başkanı seçimini kazanan Fatsa Anadolu Denizcilik Lisesi öğrencisi Reşit ERGİN, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai AKARSU, Şube Müdürü Musa ERDEM, okul yöneticileri, veliler ve öğrendiler, Vali Vekili Salih YÜCE’yi ziyaret etti.

 

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri İl Meclis Başkanlığına seçilen Fatsa Anadolu Denizcilik Lisesi öğrencisi Reşit ERGİN’i başarısından dolayı kutlayan Vali Vekili Salih YÜCE, “Seçilen arkadaşları kutluyorum öncelikle, hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yapılan bu seçimler, gençlerimizde demokrasi bilincinin oluşması, olgunlaşması ve yerleşmesi açısından son derece önemli. Bugünkü yarışma heyecanlı bir yarışma olmuş. Tekrar kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Faaliyetlerin olgunluk içerisinde hayat boyu devamını diliyorum. Velilerimizi, okul yöneticilerimizi de tebrik ediyorum. Seçilen arkadaşımızın geçici olarak gidecekleri Türkiye Büyük Millet Meclisine, inşallah ileride daimi olarak gitmelerini diliyorum. Genel anlamda söylersek meclisimiz, demokratik toplumların en önemli unsurlarındandır. Mevzuat yapmak, kanun yapmak ve denetleme vazifeleri bize yön veren, bize yol gösteren önemli unsurlarındandır. Onun için oralara gitmek gerçekten önemlidir. Fatsa ilçemiz yarışmaya iyi hazırlanmış. Bu konuda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

 

Ziyarette, Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri İl Meclis Başkanlığına seçilen Fatsa Anadolu Denizcilik Lisesi öğrencisi Reşit ERGİN de duygularını şöyle dile getirdi; “Bugün Ordu’da yapılan seçimle,  Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri İl Meclis Başkanı oldum. Seçim süreci epey zor oldu. Kendim, okulda, ilimde, ilçemde bu konulara biraz ilgi gösteriyorum. Sahil kesimindeki okullarla iç kesimdeki okullar arasında bir fark oluyor. Bu faaliyetler başarısız görünmeyen arkadaşlarımızı ortaya çıkarıyor. Denizi görmeyen, yüzmeyi bilmeyen, spor salonu görmeyen arkadaşlarımız vardı bizim okulumuza geldiğinde. Bunların hepsi sahil kesimlerinde imkan oluyor. Sahil kesimlerindeki okullarla iç kesimlerdeki okullarda güvenlik ve okula gidiş geliş konularına değindik. En önemli konulardan birisi bunlar. Bu konuları dile getirerek seçim sürecini gerçekleştirdik. İl Milli Eğitim Müdürümüz tarafından uygun görülen toplantılara katılmak istiyorum. Sorunları dinleyip, arkadaşlardan gelen çözüm fikirlerini, önerilerimizi sunmak istiyorum. Uygun görüldüğü takdirde meclisteki arkadaşlarımı toplayıp o civardaki sorunları tespit etmek istiyorum. Bunun için en kısa zamanda çalışmalar yapacağız” dedi.

 

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi İl Temsilcisi olarak seçilen Reşit ERGİN, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında TBMM’de toplanacak olan 81 İl temsilciyle birlikte ilimizi temsilen yapılacak toplantıya katılacak

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.