Boztepe, Turizm Cazibesi Oluyor

Boztepe, Turizm Cazibesi Oluyor

Vali DÜZGÜN, Ordu’nun turizm alanında cazibe merkezlerinden birisi olan Boztepe’deki tesislerin yenilenme çalışmaları sırasında, yamaç paraşütü atlama alanının yeniden düzenleme çalışmalarını, yapımı devam eden tesislerin son durumunu yerinde görmek üzere

 

Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu’nun turizm alanında cazibe merkezlerinden birisi olan Boztepe’deki tesislerin yenilenme çalışmaları sırasında, yamaç paraşütü atlama alanının yeniden düzenleme çalışmalarını, yapımı devam eden tesislerin son durumunu yerinde görmek üzere, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının ardından Boztepe’ye çıktı.

Boztepe, Turizm Cazibesi Oluyor

İl Özel İdaresi imkanlarıyla Boztepe’de yeniden düzenleme çalışmaları devam eden paraşütle atlama alanında inceleme yapan Vali Orhan DÜZGÜN, paraşüt sporcularının paraşütle atlamalarını izledi. Vali DÜZGÜN, Paraşüt sporu otoritelerince, yamaç paraşütü için Türkiye’nin en iyi 2. pisti olarak değerlendirilen Boztepe’nin, yamaç paraşütü sporuna çok daha uygun hale getirilmesi için pistin kuzeyindeki özel mülkiyetin bir kısmında İl Özel İdaresi adına kamulaştırma yapılacağını ve böylece yamaç paraşütü yapılacak pistin genişletilerek, yamaç paraşütü yapan sporculara daha iyi atlama imkanı sağlanacağını söyledi.

 

İl Özel İdaresi mülkiyetinde yer alan ve yap-işlet-devret modeliyle özel sektörce yapımı devam eden turistik tesislerde incelemede bulunan Vali Orhan DÜZGÜN, yaz aylarının yaklaşması ve okulların tatile girmesiyle birlikte Boztepe’nin ziyaretçi akınına uğrayacağını belirterek, tesislerin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması gerektiğini söyledi.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, yaz aylarının gelmesiyle birlikte Boztepe’de yaşanan trafik ve otopark sorununun da çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyerek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ’dan çözüm için çalışma başlatılmasını istedi.  

 

Çeşitli etkinlikler dolayısıyla değişik illerden Ordu’ya gelen konuklarla da tanışan ve onlarla yakında ilgilenen Vali Orhan DÜZGÜN, Boztepe’den Ordu’ya bakan konuklara, “Ordu’yu nasıl buldunuz?” sorusu, “Ordu, müthiş güzel bir şehir. Hele Boztepe’den şehre kuşbakışı bakmak ise doyumsuz bir güzellik” şeklinde karşılık buldu.

Ordu’nun turizm alanındaki en gözde mekanlarından birisi olan Boztepe’nin Ordu’nun turizm cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların son aşamaya geldiğini de söyleyen Vali Orhan DÜZGÜN, yapılan çalışmalarla ilgili de bazı bilgiler verdi.

Boztepe Yolunun Asfaltlanması;

Boztepe yolu, Ordu Belediyesi Meydan kavşağından Boztepe Tepesine kadar 7.700 metre uzunluğundadır. Bu yol güzergâhının 2.700 metresi İl Özel İdaresi yol ağı kapsamında olup, 5.000 metresi Ordu Belediyesi hizmet sınırları içerisinde kalmaktadır. İlgili yolun 6.170 metrelik kısmının, Bitümlü Sıcak Karışım Asfalt, Beton ‘V’ Kanal ve Kilitli parke kaldırım gibi altyapısının iyileştirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulmak üzere proje hazırlanmış olup, hazırlanan proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 100.000 TL ödenek tahsis edilmiştir. Söz konusu yolun 6.170 metrelik kısmında ortalama 10 cm. kalınlığında BSK serimi yapılma çalışmalarına, İl Özel İdaresi ile Ordu Belediyesi arasında yapılan protokol hükümlerine göre 1 Mayıs 2011 tarihinde başlandı. Ayrıca, İl Özel İdaresi yol ağı kapsamında bulunan 2.700 metrelik kısmında ise İller Bankası tarafından tahsis edilen ödenekle Beton ‘V’ kanal ihalesi yapılmış olup, fiber optik kablo alt yapı ve asfalt çalışmalarının tamamlanmasına müteakip Beton ‘V kanalı” inşaatı tamamlanacaktır.

Oğmaca- Yaraşlı -Boztepe Yolu Çalışması;

Boztepe’ye çıkış için alternatif bir yol olacak ve İl Özel İdaresi yol ağı kapsamında bulunan Merkez Oğmaca –Yaraşlı-Boztepe köyü bağlantı yolu ortalama 6 metre genişliğinde olup,  6.410 metre uzunluğundadır. Yolun 5.600 metresi sathi asfalt kaplama, 810 metresi ise stabilize kaplamadan oluşmaktadır. Mevcut yolun girişi Efirli köyünden başlayıp Oğmaca köprüsü olarak bilinen köprünün altından geçerek Yaraşlı köyünden Boztepe tepesine ulaşmaktadır. 5.600 metre uzunluğunda olan asfalt yolun, 2.700 metrelik kısmına İl Özel İdaresi ile Ordu Belediyesi arasında protokol yapılmak suretiyle 2011 yılında Bitümlü Sıcak Karışım asfalt olarak yapımı planlanmaktadır. Geriye kalan 2.900 metrelik kısmının bazı kesimlerinde onarım çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Yolun 810 metrelik stabilize kısmında ise onarım ve alt yapı düzenleme çalışmaları devam etmekte olup, yıl içerisinde alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 6.410 metrelik Merkez Oğmaca –Yaraşlı-Boztepe köyü bağlantı yolunun asfalt kaplaması yapılacaktır.

Boztepe’de Bulunan Vericilerin Düzene Sokulması;

Boztepe’de bulunan vericilerin düzene sokulması amacıyla başlatılan çalışmalarda ise, Boztepe’de görüntü kirliliğine neden olan vericilerin, en tepede bulunan Türk Telekom tesislerinin bulunduğu alana taşınması için Türk Telekom, ilgili işletmeciler ve aynı yerde telsiz verici sistemi bulunan Ordu Belediyesi ile gerekli yazışmalar ve görüşmeler yapıldı. Boztepe’nin konumu ve yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerce daha fazla ziyaret edilmesi nedeniyle kötü görüntü oluşturan vericilerin bir an önce taşınması için ilgili işletmeciler ve Belediye yetkilileri ile mutabakata varılmış olup, en kısa sürede taşınma işlemi gerçekleştirilecektir.

Boztepe Yamaç Paraşütü Pisti Düzenlemesi;

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait taşınmaz üzerinden kalkış için yeterli yer olmadığından bitişiğinde mülkiyeti özel şahıslara ait parselden toplam 540 m2’lik alanın kamulaştırılması için İl Encümeninden kamulaştırma kararı alınmıştır. Kıymet takdiri yapılmış olup, parsel maliklerinin tümünün ölü olması ve varislerin intikal işlemi yaptırmaması nedeniyle isim ve adres tespit çalışmaları devam etmektedir. En kısa sürede kamulaştırma işlemi tamamlanarak, Türkiye’nin en güzel yamaç paraşütü atlama alanı oluşturulacaktır. Ancak, kamulaştırma çalışmaları tamamlanıncaya kadar mevcut yerde İl Özel İdaresi imkanlarıyla bir iyileştirme yaptık. Düzenlenen alanda bugün de paraşüt sporcuları tarafından deneme atlayışları yapıldı. Hava şartlarının paraşüt atlayışı için uygun olmamasına karşın oldukça başarılı atlayışlar gerçekleştirildi.

Boztepe’de Yapılacak Olan 5 Yıldızlı Otel İşletmesi;

Boztepe’de mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 10.590 m2’lik taşınmaz üzerine, 106 oda, 126 yatak kapasiteli, 50 kişi istihdam sağlayacak, 5 yıldızlı otel yapılacak. 12 milyon TL tutarındaki yatırım için işadamı Şenel KAÇMAZ ile sözleşme imzalanmış olup, inşaat ruhsatı Ordu Belediyesinden alınmıştır. Otel inşaatına önümüzdeki aylarda başlanması bekleniyor. 

Boztepe’de Yapılan Turistik Tesis;

Boztepe’de mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 7.451 m2’lik taşınmaz(mevcut taşınmaz üzerindeki turistik tesis içersindeki restoran binasının yıkılması)üzerine turizm amaçlı 500 kişiye hizmet verecek restoran binası inşaatı yaptırılması, Kültür ve Turizm Bakanlığından 1. Sınıf Lokanta İşletme Belgesi alınarak işletilmek üzere 10 yıllığına kiraya verilmiştir. Yapım maliyeti yaklaşık 1 milyon TL’yi bulan tesisin yapımı büyük oranda tamamlanmış olup, Haziran ayı içinde hizmet vermeye başlayacaktır.

Vali Orhan DÜZGÜN, Boztepe’ye ulaşımı kolaylaştıracak, Boztepe’ye çıkan ziyaretçilere daha iyi şartlarda hizmet sunulmasını sağlayacak ve Boztepe’nin daha iyi bir görünüme kazandırılmasına yönelik çalışmaların tamamlanmasından sonra, Boztepe’nin çehresinin değişeceğinin ve gerçek manada bir turizm cazibe merkezi olma özelliğini taşıyacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.