BİZİ SUSTURAMAYACAKLAR

BİZİ SUSTURAMAYACAKLAR

ÖSYM denilen bu kurum bir önceki senede KPSS sınavlarına hile karıştırıldı diye sınavı iptal etmek zorunda kalmıştı. Şimdi yine aynı kurum YGS’de “Kişiye özel soru kitapçıklarını” kendi yandaşlarına özel şifreli soru cevaplarını da dağıtarak yıllarca tüm

Ordu’da bir gurup Üniversite Öğrencisi ÖSYM’yi protesto ederek, imza kampanyası başlattı. Ordu tahıl pazarında, imza kampanyası ve protesto amaçlı basın açıklaması yapan öğrenciler, ÖSYM tarafından geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen YGS sınavında şifreleme iddiasının gündeme gelmesini protesto ederek: “Öğrenciler burada şifreler nerede?, Eğitim bizim hakkımız söke söke alırız” sloganları atarak, protestolarını sürdürdüler. Öğrenciler, imza kampanyasının yanı sıra bir basın açıklaması yaparak, “12 yıldan beri hayatımızın en güzel yallarında bir çok sosyal alanlardan fedakarlık yaparak, okul dershane, sınavlar ve kitaplar arasında bizleri yarış atı gibi koşturan bu eğitim sisteminde tüm bu zorlu koşullara rağmen almış olduğumuz eğitimin bilgi ve deneyimlerimizin üniversiteye giden bu yolda meyvelerini toplamak isterken YGS denilen engel yetmemiş gibi, birilerinin soru şifrelerini kendi yandaşlarına, kendi dershane öğrencilerine dağıttıkları iddiası çığ gibi büyümektedir. Zaten adaletsiz olan bu eğitim sistemi karşımıza daha vahim bir durum çıkmıştır. ÖSYM denilen bu kurum bir önceki senede KPSS sınavlarına hile karıştırıldı diye sınavı iptal etmek zorunda kalmıştı. Şimdi yine aynı kurum YGS’de “Kişiye özel soru kitapçıklarını” kendi yandaşlarına özel şifreli soru cevaplarını da dağıtarak yıllarca tüm zorlu koşullara rağmen yapmış olduğumuz birikimlerimizi gasp etmiş oldular.

 


BİZİ SUSTURAMAYACAKLAR

Beklide on binlerce arkadaşımızın gelecekleriyle oynamaktadırlar. Belki de binlercesi hiç hak etmedikleri üniversitelere giriş yapacaklar. Bizler YGS şifre uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Bir önceki yıllara göre çok daha güvenliymiş gibi gösterilen kişiye özel soru kitapçıklarının altından tam bir sahtekarlık çıkmıştır. Kodlama yöntemi ile soru cevaplarını başkalarına aktaran kişilerin bin an önce bu olayı kamuoyuna açıklamalarını istiyoruz. Haber kanallarında, dershanelerede, okullarda ve sokaklarda yapılan konuşmalarda şifreciler için “Hepsinin Allah belasını versin, aman siz derslerinizden geri kalmayın, işinize gücünüze bakın” diyorlar. Bu yöntemle bizi susturmak, yıldırmak istiyorlar. Bizler kaderlerine terk edilmiş kurbanlıklar olmayacağız. Dün KPSS, bugün YGS, yarın LGS’de neler olabileceğini kimse bilemez. Bizler susmayacağız, yılmayacağız, alanlara çıkarak haksızlığa karşı haykıracağız. Bunu biz aynı zamanda eğitimin bir parçası olarak görmekteyiz.

YETER ARTIK DİYORUZ

Geleceğimizi ilgilendiren tüm alanlarda söz ve karar sahibi olmak istiyoruz. Herkese eşit, özgür, demokratik bir lise eğitimi ve üniversiteye sınavsız giriş talep ediyoruz. Bu yüzden eğitim hakkımıza engel olan sınavların kalkması için imza kampanyamıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Bu kampanya sayesinde bizde demokratik hakkımızı kullanmış olacağız”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.