"Ben Anadolu" İlgiyle İzlendi

"Ben Anadolu" İlgiyle İzlendi

Oksijen Kültür Sanat Atölyesi Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırladığı, Güngör DİLMEN’in yazdığı ve Nurgül ÇOLUK’un yönettiği “Ben Anadolu” adlı tiyatro oyununun galası, protokol mensuplarının ve tiyatroseverlerin katılımıyla Ordu B

 

"Ben Anadolu" İlgiyle İzlendi

 

Oksijen Kültür Sanat Atölyesi Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırladığı, Güngör DİLMEN’in yazdığı ve Nurgül ÇOLUK’un yönettiği “Ben Anadolu” adlı tiyatro oyununun galası, protokol mensuplarının ve tiyatroseverlerin katılımıyla Ordu Beldiyesi Karadeniz Tiyatrosu Sahnesinde gerçekleştirildi.

“Ben Anadolu” adlı tiyatro oyununun galasına, Vali Orhan DÜZGÜN, Vali Yardımcısı Erdem KIYAK, Perşembe Belediye Başkanı Selami ÇARKÇI, ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sabri YENER, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şenol PAZAR, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, TSE İl Temsilcisi Ufuk ERSOY ile çok sayıda tiyatrosever kaltıldı.

Ordu ili ve ilçelerinde bu sezon sonuna kadar sergilenmesi planlanan oyun daha önce yedi defa sergilendi. Oyun aynı zamanda Sinop Gerze Tiyatro Festivaline katılarak Ordu'yu temsil etti. İzleyicilerden tam not alan oyunda kadının Anadolu'daki altı bin yıllık öyküsünün bir kısmına tanık olunuyor. Oyunda tarihsel bir kronoloji üzerinde yolculuk ediyormuş izlenimi edinmeniz mümkün. Oyunda, eskiçağlarda Kübele anadan başlayan süreçte kadının Anadolu’ya yansımaları ve de bu yansımaların izleri dikkat çekiyor. Her kültürde farklı isimle anılan Ana Tanrıça'nın kızları, bu topraklar üzerinde, farklı kültürlerde, farklı sınıfsal yapılarda, her seferinde yeniden biçimlenseler de, ortak bir kimliği paylaştılar. 

Ordu’da 2008 yılında kurulan Oksijen Kültür Sanat Atölyesi Derneği, 2008 yılında “Şu Çılgın Türkler”, 2009 yılında “Kadınlık Bizde Kalsın” ve çocuk oyunu olan “Çevreciler Kulübü” adlı oyunları sahnelemişti.

Ordulu tiyatroseverlerce büyük bir beğeniyle izlenen “Ben Anadolu” adlı oyunun galasının sonunda, OBKT fuayesinde bir de kokteyl düzenlendi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.