BAŞKAN GÜLER’DEN 23 NİSAN MESAJI

BAŞKAN GÜLER’DEN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, mesajında şu görüşlere yer verdi:Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan 1920, tarihimizde altın harflerle yazılmış dönüm noktalarından biridir. Birinci Dünya Savaşı sonrası büyük önder

BAŞKAN GÜLER’DEN 23 NİSAN MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, mesajında şu görüşlere yer verdi:
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan 1920, tarihimizde altın harflerle yazılmış dönüm noktalarından biridir. Birinci Dünya Savaşı sonrası büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin işgal kuvvetlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde verdiği mücadelenin sonucunda kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür.
Milli egemenliği ortaya koyan ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali olmuştur.
23 Nisan, tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek bayramdır.
Güçlü ve büyük Türkiye'nin gelecekte dünyanın lider ülkeleri arasında yer alacağına olan inancımız sonsuzdur. Yerli ve milli üretimlerle yeni dünya düzeninde söz sahibi olmak için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceklerini daha çok eğitim ve öğretim ile desteklemeliyiz, ülkenin tüm imkânlarını bunun için seferber etmeliyiz.

Sevgili çocuklar, sizler ülkemizin geleceği, yarınımızın umudusunuz. Bizler atalarımızdan aldığımız emaneti, sizlere en iyi şekilde teslim etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Köklü mirasımızı, tarihi zenginliğimizi geleceğin dünyasına taşımak, bizlerin olduğu kadar sizlerin de sorumluluğudur. Çok çalışacak ve hedeflediğiniz hayalleri mutlaka gerçekleştirerek başaracaksınız. Bu başarı sizleri mutlu edecek, bizleri ise gururlandıracaktır. Biz sizlere inanıyor ve güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere birinci meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıl dönümünü, milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.