Bakü Akedemisi Orduda

Bakü Akedemisi Orduda

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğu pekiştirmek, kültürel ve sanatsal katkılarla her iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağlamak amacıyla ilimize gelen Azerbaycan Bakü Müzik Akademisi öğrencileri, Vali Orhan DÜZGÜN’ü ziyaret etti.

 

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğu pekiştirmek, kültürel ve sanatsal katkılarla her iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağlamak amacıyla ilimize gelen Azerbaycan Bakü Müzik Akademisi öğrencileri, Vali Orhan DÜZGÜN’ü ziyaret etti. 

 

Bakü Akedemisi Orduda

 



Bakü Müzik Akademisi Oda Orkestrası Şefi Prof.Dr.Tofig ASLANOV, Talebe Gençler Teşkilatı Başkanı Fidan HÜSEYİNOVA ve Bakü Müzik Akademisinde öğrenim gören 40 öğrenci, Fatsa Özel Sevgi Kültür ve Sanatevi’nin davetlisi olarak Ordu’ya geldi.

Ordu Merkez, Fatsa ve Perşembe ilçelerinde konserler verecek olan Bakü Müzik Akademisi öğrencileri, İl Genel Meclisi Salonu’nda, Vali Orhan DÜZGÜN’le bir araya geldi. 

 

Bakü Müzik Akademisi öğrenci ve öğretim görevlilerinin Ordu’da görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Vali DÜZGÜN, “Bakü Müzik Akademisi 4 gün boyunca hem Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde, hem yeni açılacak Fatsa Kültür Merkezi’nde ve Perşembe ilçesinde, Orduluları güzel konserlerle buluşturacaklar. Ayrıca, Azerbaycan müzik alanında geçtiğimiz günlerde güzel bir başarıya imza attı. Eurovision Şarkı Yarışmasında birinci oldu. Onun için ben bütün Azeri kardeşlerimizi bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu başarıların temelinde sizin gibi müzisyen yetiştiren akademilerinin, müzik okullarının buna büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Azerbaycan müziği, çok eskiden beri bizlerin çok sevdiği bir müzik türü. Şimdi de Eurovision Şarkı Yarışmasında birinci olmasıyla dünyada, Avrupa’da isminden söz ettiriyor. Bu başarıların artarak devam etmesini ve Bakü Müzik Akademisinden de uluslararası yarışmalarda dereceler elde etmesini bekliyoruz.” dedi. 



 

Azerbaycan ile Türkiye’nin bir millet, iki devlet olduğunu belirten Bakü Müzik Akademisi Oda Orkestrası Şefi Prof.Dr.Tofig ASLANOV da, Ordu’da olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. 

Bakü Müzik Akademisi Talebe Gençler Teşkilatı Başkanı Fidan HÜSEYİNOVA da, Ordu’da çok güzel karşılandıklarını belirterek, “Biz her zaman Türkleri büyük kardeşimiz olarak gördük. Her zaman bizim kalbimizdesiniz. Türkleri çok seviyoruz. Azerbaycan’a sizleri bekliyoruz. Size çok teşekkür ediyoruz bizleri böyle karşıladığınız için” diyerek, Vali Orhan DÜZGÜN’ü Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde verecekleri konsere davet etti.



 

Bakü Müzik Akademisi öğrencilerini ve öğretim görevlilerini Ordu’ya davet eden Fatsa Özel Sevgi Kültü ve Sanatevi’nin sahibi Sevgican ÖZEL de, ziyaretle ilgili duygularını şöyle dile getirdi: “Bizim amacımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damlarlarından biri kopmuş demektir’ sözünden hareketle bu damarları koparmamak için ülkeler arası gençliğimizi geleceğe götürmek adına bu hizmeti yapıyoruz. Biliyoruz ki, tek bir sanatçının, tek bir kelimesi bütün bir kitleyi harekete geçirebilir. Uluslararası kültür ve sanatlara önem vermek, o gençleri birlikteliğe davet etmek istiyoruz. Onun için sizlerin huzurunda kardeş Azerbaycan’a binlerce kez teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bakü Müzik Akademisi oda orkestrası öğrencileri Azerbaycan’da müziğin yaratıcısı olarak kabul edilen Üzeyir HACIBEYLİ’nin “Strazbare” adlı eseri, milli orkestra öğrencileri de Azerbaycan’ın milli sazları tar, balaban ve kamanca eşliğinde “Karabağ” ve “Sarı Gelin” adlı eserleri seslendirilerek, mini bir konser sundu.

Öğrencilerin mini konserinden sonra Vali Orhan DÜZGÜN, Bakü Müzik Akademisi Oda Orkestrası Şefi Prof.Dr.Tofig ASLANOV’a üzerinde Ordu’yu tanıtan sembollerin yer aldığı bir tablo, öğrencilere de Ordu’yu tanıtıcı çeşitli hediyeler verdi. 

Bakü Müzik Akademisi Oda Orkestrası Şefi Prof.Dr.Tofig ASLANOV da, Vali Orhan DÜZGÜN’e Azerbaycan’dan getirdiği çeşitli hediyeler verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.