Ana-Kız' da 33. Olduk

Ana-Kız' da 33. Olduk

Geçen yıl arkadaşlarımızın yoğun gayretleriyle 81’incilikten 33’üncülüğe kadar yükseldik. Sizlerin yoğun ilgi ve takibi ile bu yıl da yine bu kampanyaların hız kesmeden devam etmesini istiyoruz. Özellikle kadınlara ait ilimizdeki okumaz-yazmaz sayımız old

 

Ordu’da yürütülen eğitim kampanyaları ve projeleri, Valilik Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda değerlendirildi.

Ana-Kız' da 33. Olduk

Vali Yardımcısı Abdullah DEMİR başkanlığında yapılan toplantıda, ‘Ana Kız Okuldayız’, ‘Türkiye Okuyor’, ‘Eğitim Her Engeli Aşar’ kampanyaları ile ‘Kentges Projesi’nin Ordu ilindeki son durumları değerlendirildi. 
İlçe Kaymakamları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlerini katılımı ile gerçekleşen toplantıda, Ordu’da yürütülen eğitim kampanyalarına ilişkin çalışmalar ve hedefler değerlendirildi. 
 

Toplantının

akabinde Öğretmenevinde

eğitim kampanyalarını ve projelerini yürüten ilçe kaymakamlarının eşlerinin de yer aldığı yemekte bir konuşma yapan Vali DÜZGÜN, “İlimizde yürütülen eğitim kampanyaları ve projeleri, kaymakam arkadaşlarımızla beraber eşlerini de yakından ilgilendirmekte. Geçtiğimiz yıl burada görev alan arkadaşlarımız bu konuda canla başla çalıştılar. İlimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri ve Sayın Başbakanımızın eşlerinin himayelerinde yürütülen eğitim kampanyaları ve projeleri var. ‘Ana Kız Okuldayız’, ‘Eğitim Her Engelli Aşar’, ‘Türkiye Okuyor’ gibi. 

Bu kampanyaların bazılarında maalesef geçtiğimiz yıllarda son derece geride olduğumuzu fark ettik. Geçtiğimiz yıl Vali Yardımcısı Halil BERK’in başkanlığında özellikle ‘Ana Kız Okuldayız’ kampanyasında önemli ilerlemeler sağlandı. Bu kampanyada maalesef Türkiye’de sıralamamız 81 il içerisinde 81’inci olduğumuzu öğrendim. Geçen yıl arkadaşlarımızın yoğun gayretleriyle 81’incilikten 33’üncülüğe kadar yükseldik. Sizlerin yoğun ilgi ve takibi ile bu yıl da yine bu kampanyaların hız kesmeden devam etmesini istiyoruz. Özellikle kadınlara ait ilimizdeki okumaz-yazmaz sayımız oldukça fazla. Bu sene kaymakamlarımızın ve eşlerinin yoğun katkısıyla biraz daha bu çalışmalara hız vererek mesafeyi kapatmamız gerekiyor.”dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.