AKM'de Kırım Tatar Dans Ziyafeti

AKM'de Kırım Tatar Dans Ziyafeti

Kırım Tatar Halk Dansları ve Müzik Topluluğu, konserin ilerleyen dakikalarında Kırım Tatar halk adetlerinden bazı örnekler sundular. Sunulan örnekler arasında bir Kırım Tatar düğünü de canlandırıldı. Sergiledikleri Kırım Tatar düğünü izleyenlerin büyük be

Kırım ve Tatar halklarının sürgün yıllarındaki direnişini anlatan ‘Kaytarma Oyunu’nu sergileyen Kırım Tatar Halk Dansları ve Müzik Topluluğu Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde nefis bir konser sundu.

 

AKM'de Kırım Tatar

Dans Ziyafeti

 

Azaklı Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organizasyonuyla Ordu’ya gelen Kırım Tatar Halk Dansları ve

Müzik Topluluğu, birbirinden güzel Kırım Tatar halk oyunlarıyla izleyenlerin beğenisini kazandı.

 

Konser açılışında Kırım Tatar halk müziklerinden örnekler sunan Kırım Tatar Halk Dansları ve Müzik Topluluğu, konserin ilerleyen dakikalarında Kırım Tatar halk adetlerinden bazı örnekler sundular. Sunulan örnekler arasında bir Kırım Tatar düğünü de canlandırıldı. Sergiledikleri Kırım Tatar düğünü izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Konser sırasında çeşitli Kırım Tatar yırları da sunuldu.

 

Sanat Yönetmenliğini meşhur Kırım Tatar koreografı Remziye BAKKAL’ın yaptığı Kırım Tatar Halk Dansları ve Müzik Topluluğunun hem müzik, hem de tiyatral bir havada geçen konserini, Vali Orhan DÜZGÜN, ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Sabri YENER, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hulusi GÜREL, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Vali Yardımcısı Mahmut AĞBAL, bazı daire müdürleri ile çok sayıda Ordulu sanatsever izledi.

 

Vali Orhan DÜZGÜN, konserle ilgili duygularını ise şöyle dile getirdi: “Kırım ekibi bize güzel bir gece yaşattı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Tarih boyunca, yüzlerinin güldüğü zamanlar da oldu ama çoğu zaman büyük ızdıraplar çektiler. İnşallah bundan sonra Kırım Tatarları bu akşam olduğu gibi hep yüzleri güler, onları mutlu bir gelecek bekler. Biz de Türkiye olarak, Türkler olarak her zaman onların yanında oluruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.