Akedemik Olarakta Büyüyoruz

Akedemik Olarakta Büyüyoruz

bugün 25 profesör, 28 doçent, 169 yardımcı doçent, 115 öğretim görevlisi, 16 okutman, 151 araştırma görevlisi ve 4 uzmanla ulusal değerlere bağlı, araştıran, sorgulayan, eleştiren, entelektüel, sorumluluk sahibi, mesleki anlamda donanımlı bireyler yetişt

Akedemik Olarakta Büyüyoruz

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ yaptığı açıklamada;Üniversal akademik ölçütler ile uluslararası kalite standartlarına erişme idealiyle sürekli gelişimini sürdüren Ordu Üniversitesi, akademik anlamda da güçleniyor.odü-havadan-görüntü-400.jpg

2006 yılında kurulan genç bir üniversite olmasına rağmen bilim-teknoloji, sağlık ve sanat alanında uluslararası  standartlarda bir bilim merkezi düzeyine yükselme gayretiyle çalışmalarını sürdüren ODÜ, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 118 olan akademik personel sayısını 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 508’e yükseltti.

Yedinci yaşında 4 kat artırdığı akademisyen sayısıyla yerel değerlerle barışık evrensel normlarda bilime ışık tutma çabasındaki Ordu Üniversitesi akademik kadrodaki yükselişi ile paralel fiziki kapasitesini de her geçen gün artırıyor.

Akademik ve fiziki anlamda genel yapılanmadaki gelişmeleri önemli bir başarı ve kıvanç kaynağı olarak nitelendiren Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, üniversitenin mevcut bütün imkânlarını gelişimi ve yenilenmeyi destekleyici çalışmalara aktardıklarına dikkat çekerek nitelikli eğitim kalitesi için bundan sonra da gayretlerinin devam edeceğini belirtti.

Kurulduğundan bugüne yüzde 430 artış sağlanan akademisyen sayısının ODÜ’deki yapılanma çalışmalarının başarılı bir sonucu olduğunu, kendisiyle birlikte kurulan üniversiteler arasında tercih edilirlik oranının dikkat çekici olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, ODÜ’nün evrensel normlar altında yenilikçi ve sürekli gelişim politikasıyla yakın gelecekte ülke kalkınması için de önemli katkılar sağlamasını hedeflediklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, bugün 25 profesör, 28 doçent, 169 yardımcı doçent, 115 öğretim görevlisi, 16 okutman, 151 araştırma görevlisi ve 4 uzmanla ulusal değerlere bağlı, araştıran, sorgulayan, eleştiren, entelektüel, sorumluluk sahibi, mesleki anlamda donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedef edinmiş Ordu Üniversitesi’nin sadece bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetleriyle değil, Ordu ile bütünleşerek bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda sorunlara çözüm üreten,  yeni projeler geliştirebilen bir kurum olduğunu, bu anlamda üniversite personelinin de önemli bir özgörevi yüklendiklerinin bilincinde olduklarını belirtti.

Bu misyonla çalışmalarını sürdüren Ordu Üniversitesi bünyesinde akademik ve idari çalışmalarda bütün personelin gayretlerinin takdire değer olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, genç Ordu Üniversitesi’nin bilimden sanata, spordan sağlığa, eğitimden kalkınmaya, misyon ve vizyonu doğrultusunda emek veren tüm akademisyenlerine teşekkürlerini sunarak yeni akademik yıl için başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.