Akçiçek Karacaömer ilköğretimde

Akçiçek Karacaömer ilköğretimde

“Ordu Okuyor” projesinin yürütülmesinde sorumluluk üstlenen şair Gökhan Akçiçek, söyleşi ve imza günü etkinliklerini sürdürüyor. Proje kapsamında Karacaömer İlköğretim okulunu ziyaret eden Akçiçek, öğrencilerle “okuma kültürü” üzerine bir söyleşi yaptı. Ö

 

 

Okumazsak yenilenemeyiz! 

Ordu Okuyor” projesinin yürütülmesinde sorumluluk üstlenen şair Gökhan Akçiçek, söyleşi ve imza günü etkinliklerini sürdürüyor.

Proje kapsamında Karacaömer İlköğretim okulunu ziyaret eden Akçiçek, öğrencilerle “okuma kültürü” üzerine bir söyleşi yaptı. Öğrencilere, “okumanın hayat boyu sürdürülmesi gerekli bir eylem olduğunu” hatırlatan Akçiçek, sözlerine şöyle devam etti: “ Günümüz insanı konforuna, bedenine gösterdiği ihtimamı, ruhuna ve benliğine ne yazık ki göstermiyor. Hayatı ve yaşantıyı bir vitrin olarak algılayan bireylerin oluşturduğu manzaranın sığlığını ve sefilliğini görmemek için kör olmak mı gerekiyor. Tüketilen ve tüketildikçe azalan ve anlamsızlaşan bir ömrü, gelip haytamıza iliştirdik. Bu kaostan mutlaka sıyrılmalıyız. Edebiyatı ve kitapları yeniden yaşantımıza eklemeliyiz.”

20102011172.jpg

Karacaömer İlköğretim okulu müdürü Remzi Karamanoğlu ise, “Ülkemizin tanınmış bir yazarını, okulumuzda ağırlamaktan oldukça memnunuz. Kaldı ki yazar ve şairimizin Ordulu olması da bizleri ayrıca gururlandırıyor. Gökhan Akçiçek’in çalışmalarını, bir eğitimci olarak hep takdirle karşıladım. Bu gün konuğunuz olarak öğrencilerimize birikimini sergiledi. Okulumuz için unutulmayacak bir gün oldu” dedi.           

Söyleşi sonunda, kitaplarını öğrenciler ve öğretmenler için imzalayan Akçiçek, “Okumazsak yenilenemeyiz. Okumazsak, sıradanlaşırız, bunu unutmayalım lütfen” diyerek öğrencilere veda etti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.