9 Köy Okulunu Daha Sattık

9 Köy Okulunu Daha Sattık

Zamanında yapılırken Yandaşa para kazandırma ve Politika aracı olarak kullanılan "Her köye bir okul " Politikasında "Bizim gibi düşünenler"in ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı.Bu günde İl genel meclisinin Yeni yaptırmaya başladığı ve şimdilik maliyeti 1

Zamanında yapılırken Yandaşa para kazandırma  ve Politika aracı olarak kullanılan "Her köye bir okul" Politikasında "Bizim gibi düşünenler"in ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı.

( Bu günde İl genel meclisinin Akyazıda adliye karşısındaki yerleşkesinin içerisinde, yeni yaptırmaya başladığı ve şimdilik maliyeti 1.6 milyon Tl olan " yeni bina" bakalım ne zaman "özel idare malları  ile birlikte"  satılacak. Daha aylar önce valilikteki toplantı salonu İl Genel Meclisi İçin Baştan aşağı yenilenmiş vede Rivayetlere görede totalde 250 Tl ye mal olmuştu.)

Halkın parası değilmi ki harcanan bu meblağlar ?...  

Bu Valılık haberide  bizim;  "Mangalda kül bırakmayan " , " Sağcısıyla Solcusuyla "  "Devlet kepısındaki Eğitimciliklerinden  Nam'lanan, Nema'lanan, anlı şanlı Eğitimcilerimize ve de Sendikalarına" da "Hayırlı, uğurlu olsun" !..

Bu Konudaki Valilik Haberini aşağıda aynen yayınlıyoruz     OrduKentGazetesi (OKG)       

 9 Köy Okulunu Daha Sattık                                                                                                                         

Ordu ili genelinde öğrenci azlığı veya diğer sebeplerden dolayı kapatılan ve çürümeye terk edilen 861 okul binasının değerlendirilmesi veya ekonomiye kazandırılması amacıyla, Valilik tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor

 

 

Ordu’da çeşitli nedenlerle kapatılarak atıl duruma düşen ve uzun yıllardır kullanılmayarak, çürümeye terk edilen köy okullarına ait bina, lojman ve arsaların satışa sunularak ekonomiye kazandırılması veya toplum yararına kullanılması amacıyla değerlendirilmesi için geçtiğimiz aylarda başlatılan çalışmalar sonucu, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 9 okulun daha satışı yapıldı. 

 



İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen ihale sonucunda, Ordu Merkez, Akkuş, Gürgentepe, Gölköy, Ulubey, Korgan, Ünye, Kabadüz ilçelerinde bulunan 9 adet okul taşınmazının satışı yapıldı. 
Kapalı köy okullarının satışıyla ilgili açıklama yapan Vali Orhan DÜZGÜN,

“ İl genelinde çeşitli sebeplerle kapatılan 861 adet okul binasının boş ve kullanılmaz durumda olduğunu öğrenince, bu binaların ekonomiye kazandırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresine çalışma başlatılması talimatını vermiştim.

Yapılan takipler sonucu, Milli Eğitim Bakanlığınca satışı uygun görülen 90 okul binasından 4’ünün daha önce satışı işlemi gerçekleştirilmişti.

Geçtiğimiz haftalarda da İl Özel İdaremizce yapılan ihalede 9 okulun daha satışı gerçekleştirildi. 9 okulun satışından hem İl Özel İdaremize bir miktar gelir sağlanmış oldu, hem de atıl durumda bulunan ve uzun süredir kapalı köy okullarının değerlendirilmesi imkanı ortaya çıktı.

Konuyu önümüzdeki aylarda yapılacak ‘Aylık Takip’ toplantılarında da sürekli gündemde tutarak, kapalı köy okullarının bir şekilde değerlendirilmesini sağlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum