61 RENK, 61 YÜREK SERGİSİ

61 RENK, 61 YÜREK SERGİSİ

Sergide ilimiz Güzel Sanatlar'ın Resim bölümünde de görev yapan Orhan ZAFER de iki eserle yer aldı. Türkiye’nin en önemli ressamlarının yetiştiği yer olarak kabul edilen ve Türkiye’nin Floransa’sı diye anılan Trabzon’un yetiştirdiği ünlü sanatçılar aras

 

61 RENK, 61 YÜREK SERGİSİ

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde bu yıl altıncısı düzenlenen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri kapsamında Trabzon sanatına katkı sunmuş 61 ressam ve heykeltraşın eserlerin yer aldığı ‘61 Renk 61 Yürek’ isimli sergiy açıldı.

20098 Sergide ilimiz Güzel Sanatlar'ın  Resim bölümünde de görev yapan Orhan ZAFER de iki eserle yer aldı.

Türkiye’nin en önemli ressamlarının yetiştiği yer olarak kabul edilen ve Türkiye’nin Floransa’sı diye anılan Trabzon’un yetiştirdiği ünlü sanatçılar arasına kabul edilen Orhan ZAFER sergiyle ilgili çunları söyledi.

‘Trabzon Günleri’ kapsamında yapılan bu sergiye katılmak çok önemli. Çünkü Türk Resim Sanatının en önemli ismleri ile birlikte olmak büyük bir onur. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mustafa Ayaz, Süleyman Saim Tekcan, Ali Candaş, Osman Akbay, Osman Altıntaş, Muzaffer Akyol gibi çok önemli isimlerle bir sergi kapsamında olmak bu onurun sebebi.

Fırça Sanat Galerisi organizasyonunda gerçekleşen sergiye her ressam iki eserle temsil edildi. Türk Plastik Sanatlarını yakından takip eden: sanat eleştirmenleri, galeristler ve kratörler dışında: Ankara’nın Güzel Sanatlar Eğitimi veren Üniversiteleri hoca veöğrencileri yanısıra sanatseverler tarafından geniş bir izleyiciye ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.