25 Aralıkta OKS' de Zorba

25 Aralıkta OKS' de Zorba

Geçtiğimiz sanat sezonunda Ordu ve Trabzon’da sahnelenen, Trabzon’da ilk kez bir bale temsilinin gerçekleşmesi nedeniyle biletleri temsilden günler önce tükenen Zorba, 25 – 26 Aralık’taki temsilleri ile perdelerini kapatacak.

Zorba, Trabzon ve Ordu’ya Veda Ediyor

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği Zorba balesi Ordu ve Trabzon seyircisiyle vedalaşmaya hazırlanıyor.

21010

Geçtiğimiz sanat sezonunda Ordu ve Trabzon’da sahnelenen, Trabzon’da ilk kez bir bale temsilinin gerçekleşmesi nedeniyle biletleri temsilden günler önce tükenen Zorba, 25 – 26 Aralık’taki temsilleri ile perdelerini kapatacak.

Temsil tarihleri:

25   Aralık Salı - Ordu Kültür Sanat Merkezi – 20.00

26 Aralık Çarşamba - Trabzon Haluk Ongan Devlet Tiyatrosu Sahnesi – 20.00

21011

Girit'te küçük bir kasabada yaşayan Zorba adındaki bir adamın ve dostlarının yaşadıklarını  anlatan, ünlü müzikleri ve sirtaki danslarıyla modern bir bale yorumu olan Zorba balesinin librettosunu Nikos Kazancakis'in daha sonra filmi de çevrilen (Zorba The Greek, başrolde Anthony Quinn) Zorba adlı ünlü romanından yola çıkarak yazan Lorca Massine, Zorba’nın koreografisini de gerçekleştiren isim.

Zorba’nın Konusu:

1. Perde

Girit'te küçük bir kasabada yaşayan Zorba, kasabaya yeni gelen John'u dostça karşılar fakat kasabalılar John´u aralarına almak istemezler.

Monoliones'in aşkına karşılık vermeyen Marina, John'a âşık olur ancak Zorba dışında herkes Marina ve John´un aşkına karşı çıkar.

21012

Artık yaşlanmış olan eski dansçı Fransız Madam Hortance de kasabalılar tarafından dışlanmaktadır. Madam Hortance onunla ilgilenen ve ona sevgi gösteren tek kişi olan Zorba´ya âşıktır.

Kasaba halkı Marina'yı  John'dan ayırmaya çalışsa da Marina her şeye rağmen John ile birlikte olmaya kararlıdır.

II. Perde

Zorba, ona âşık olan Madame Hortance ile evlenmeyi kabul eder ancak Madam Hortance, Zorba´nın aşkının bir yanılsama olduğunu anlar ve yaşadığı üzüntü  nedeniyle hastalanır.

Monoliones ve John, Marina´nın aşkı için dövüşürken, Marina kasabalıların  öfkesinden kurtulamaz.

Yaşananlardan sonra Zorba, John ve diğerleri için artık yapılacak tek bir şey kalmıştır;

Dans Etmek!Anna Krzyskow tarafından sahneye koyulan eser Girit’te küçük bir kasabada yaşayan Zorba’nın yaşama bakışını ve Amerika’dan gelen John’la yaşadıkları  dostluğu ele alıyor.

Zorba’nın orkestra şefliğini Oğuzhan Kavruk ve Tolga Taviş yapıyor. Dekor tasarımı  A. Seyhan Atamer’e, kostüm tasarımı ise Aydan Çınar’a ait. Zorba balesinin koro şefi Alexei Vinogradschi. Eserin ışık tasarımını ise O. Murat Yılmaz gerçekleştirdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.