2.ci Edebiyat Festivali Perşembe günü

2.ci Edebiyat Festivali Perşembe günü

Belediye Başkanı Seyit TORUN, ve Festival Genel Koordinatörü Şinasi TEPE’ nin yer aldığı Basın toplantısında festivalle ilgili kamuoyuna bilgiler aktarıldı.

 

Ordu Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenleyeceği 2. Uluslar arası Edebiyat Festivali nedeni ile bir basın toplantısı düzenlendi.
 
2.ci Edebiyat Festivali Perşembe günü
 
 Belediye Başkanı Seyit TORUN, Belediye Başkan Yardımcısı Özer KARADAĞ ve Festival Genel Koordinatörü Şinasi TEPE’ nin yer aldığı Basın toplantısında festivalle ilgili kamuoyuna bilgiler aktarıldı. 
         
 
  Belediye sitesinin haberini aktarıyoruz
 
"Başkan Seyit TORUN 20-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin ana temasının “Mübadele-Göç ve Edebiyat” olduğunu belirtirken, Yunanistan, Bulgaristan gibi Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin yanı sıra. Makedonya, Hırvatistan gibi Balkan ülkesi sanatçıların ağırlanacağını belirtirken, “Macaristan, Fillandiya ile Avrupa’ya açılıyor, Balkanlarda ve Avrupa’da atalarımızın yüzyıllar süren ayak izlerini arıyoruz” dedi.  

 
            Başkan Seyit TORUN yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; “Bilindiği gibi 1912-1913 Balkan felaketi belleklerden silinmemiş büyük bir yıkımdır. Diğer bir acıyı da bu topraklar ve Balkanlar mübadele ile yaşamıştır. Durum böyle olunca bu yıl ki festivalimizin ana teması “Mübadele-Göç ve Edebiyat” oldu. Tiyatro gösterisi, müzik ziyafeti, şiir dinletisi gibi akşam programlarımızın yanı sıra festivalimiz 20-21-22 ekim günleri çeşitli panel, sempozyum, açıt oturumla devam edecek. Bu arada şair ve yazar dostlarımız çeşitli ilköğretim okulu ve liselerde öğrencilerimizle buluşacaklar. Amacımız kentimizdeki her kesime hitap etmek, çocuklarımızı ve gençlerimizi edebiyatla buluşturmaktır. Ben tüm Ordu’lu hemşerilerimi ve sevgili çocuklarımızı festivalimizin programlarına bekliyor, Uluslar arası Ordu 2. Edebiyat Festivali’nin Ordu’ya yararlı ve hayırlı olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.