16. Gezici Festival” gösterileri  Başladı

16. Gezici Festival” gösterileri Başladı

Açılış töreninde "Zefir" filminin yönetmeni Ordulu Belma BAŞ da bir konuşma yaparak, duygularını şöyle dile getirdi; "Özellikle sanat sinema kategorisinde film yapmak her yönetmenin hayalidir ve ben bu hayali gerçek bir şekilde yaşıyorum. Ben birkaç sebep

 

 

16. Gezici Festival” gösterileri  Başladı 

Ankara Sinema Derneği(ASD)’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ordu Valiliğinin katkılarıyla düzenlediği “16. Gezici Festival” Ordu’da.

 

3 Aralık 2010 tarihinde Ankara’da başlayan “16. Gezici Festival”, 10-16 Aralık 2010 tarihleri arasında Artvin’de düzenlenen “Altınboğa Film Festivali”ne katıldıktan sonra Ordu’ya geldi.

 

16 Aralık 2010 Perşembe günü Ordu Kültür Sanat Merkezinde, saat 20.00’de yapılacak açılış töreninin ardından Ordulu yönetmen Belma BAŞ’ın yönetmenliğini yaptığı ve bir çok yarışmada ödüle layık görülen “Zefir” isimli sinema filmi ile başlayacak  “16. Gezici Festival”, 19 Aralık 2010 tarihine kadar Ordu Kültür Sanat Merkezinde, 20’ye yakın ödüllü sinema filmini Ordulu

Çocuklara yönelik filmlerin de yer aldığı “16. Gezici Festival” kapsamında gösterimi yapılacak filmler ise şöyle;

 

17 Aralık 2010 Cuma  

Saat: 10.30       Çocuk Filmleri(Slovakya)

Saat: 12.00       İllegal(Belçika,Lüksemburg, Fransa))

Saat: 14.00       Kayıp(ABD)

Saat: 17.00       Saç(Türkiye)

Saat: 20.00       Siyah Beyaz(Türkiye)

 

18 Aralık 2010 Cumartesi

Saat: 10.30       Çocuk Filmleri(Slovakya)

Saat: 12.00       Ekim(Peru, İspanya, Venezuela)

Saat: 14.00       Annemler Tatilde(Brezilya)

Saat: 17.00       Kars Öyküleri(Türkiye)

Saat: 20.00       Çoğunluk(Türkiye)

 

19 Aralık 2010 Pazar

Saat: 10.30       Çocuk Filmleri(Slovakya)

Saat: 12.00       Kuzeyin Sesleri(İsveç)

Saat: 14.00       Adrienn Pal(Macaristan,Hollanda,Avusturya, Fransa)

Saat: 17.00       Vavien(Türkiye)

Saat: 20.00       Atlıkarınca(Türkiye)

 

“16. Gezici Festival” kapsamında 16-19 Aralık 2010 tarihleri arasında Ordu Kültür Sanat Merkezinde gösterimi yapılacak yerli ve yabancı filmleri, Ordulular ücretsiz olarak

izleyebilecek.

 

 "16. Gezici Festival" Ordu'da başladı..

 

 

Ankara Sinema Derneği(ASD)'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ordu Valiliğinin katkılarıyla düzenlediği "16. Gezici Festival" Ordu'da başladı.
Ordulu sinema severlerin yoğun ilgi gösterdiği "16. Gezici Festival"in başlaması nedeniyle Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde açılış töreni düzenlendi.


Sinema yazarı Alin TAŞÇIYAN'ın sunduğu açılış programında, "16. Gezici Festival" kapsamında Ordu'da gösterimi yapılacak filmlerin kısa bir tanıtım gösterimi yapıldı. Daha sonra Vali Orhan DÜZGÜN açılış konuşmasını yaparak, Ankara Sinema Derneğine bu yılki gezici festival kapsamında Ordu İlini tercih ettiği için teşekkür etti. Vali DÜZGÜN, "Ordu Kültür Sanat Merkezi, bu bölgenin ve Türkiye'nin en güzel kültür merkezlerinden birisi oldu. Ordu Kültür Sanat Merkezimize sinema sistemini de kurmak suretiyle sinema filmlerinin gösterimine uygun hale getirdik. Ordu Kültür Sanat Merkezimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında düzenlenen 'Cumhuriyet Konseri' ile resmi açılışını yapmıştık. Daha sonra 10 Kasım'da küçük salonumuzda 19 Eylül Musiki Cemiyeti'nin hazırladığı konseri dinledik. Bugün de büyük salonda ilk etkinliğimizi yapıyoruz. İlk etkinliğimizi de çok anlamlı bir programla yapıyoruz. Ordulu hemşerimiz Belma BAŞ'ın yönetmenliğini yaptığı Zefir, pek çok Ordulu hemşerimizin rol aldığı, çekimlerinin ilimizin turistik değeri olan Çambaşı Yaylasında yapıldığı, bir film olması itibariyle bizim için çok önemlidir. "Zefir" filmi, dünyanın pek çok yöresinde de ödül aldı. Abu Dhabi Film Festivalinde ve 2 gün önce Selanik Film Festivalinde sanatsal başarı ödülünü aldı. Uzak doğuda da gösterime giren filmlerden birisi oldu. Ben yönetmenimiz Belma BAŞ'ı özellikle tebrik etmek istiyorum. Bir Ordulu olarak kendisiyle büyük gurur duyuyoruz. İnşallah Ordu'nun adını da önümüzdeki yıllarda daha güzel bir şekilde duyuracaktır. Daha başka filmlerde, çekebileceği yeni dizilerle kendisini Ordu'da konuk etmekten büyük onur duyacağız" dedi.



Orduluların sanata, kültüre değer verdiğini belirten Vali Orhan DÜZGÜN, "Ordulular gerçekten kültür ve sanata düşkün ve 46 yıldan beri perdesi kapanmayan bir şehir tiyatrosuna, belediye tiyatrosuna sahiptir. İlk tiyatro gösterimi de Cumhuriyetten önceki yıllara dayanıyor. 1908 yılında II. Meşrutiyetin ilanına müteakip Ordu'da ilk tiyatro gösterimi yapılmış. Ordu, ilk köy gazetesi basılmış olan illerimizden birisidir. Ankara Sinema Derneği'nin geleneksek hale getirdiği bu gezici festivale her yıl Ordu'nun da dahil edilerek, Ordulu sinemaseverlere en güzel filmleri izlettirme olanağımız olur diye ümit ediyorum" dedi.

Türk Sinemasının en itibarlı günlerini yaşadığını da belirten Vali Orhan DÜZGÜN,

"Türk sineması da son yıllarda en itibarlı en başarılı günlerini yaşıyor diyebilirim. Son yıllarda bir çok dalda gerek kısa metrajlı filmlerde, gerekse uzun metrajlı filmlerde artık Türk filmleri dünyanın pek çok yöresinde ödül almaya başladılar. İnşallah bu ödül alan filmleri de festivaller vesilesiyle sizlerle buluşturmayı arzu ediyoruz. Gezici film festivali kapsamında yarından itibaren 3 gün boyunca her gün 5 gösterim yapılacak. Akşamki film ile beraber 16 film Ordulu sinemaseverlerle buluşacak. Filmlerin programlarını hem Valiliğimiz internet sitesinden, hem de broşürlerden takip edebilirsiniz. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Ankara Sinema Derneğine ve bu festivale destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.



"16. Gezici Festival"in açılış töreninde Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet BOYACIOĞLU da bir konuşma yaparak şunları söyledi; "Öncelikle bizi buraya davet eden Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle daha öncede tanışıyorduk. O zaman kendisi Ankara'daydı. Ben şunu söyleyebilirim. Ankara'da böyle bir salon yok. Ayrıca biz Ankara'da 500-600 kişiyi de biraz zor topluyoruz, toplayacağımız bir mekan da yok. Böyle bir mekana sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Bugün izleyeceğiniz film ile beraber bir 35'lik göstericiniz ve bir sinema perdeniz oldu. Yani burası artık bir kültür sanat merkezi olmanın yanında aynı zamanda bir sinema salonu haline de gelmiş durumda. Biz kişisel olarak Türkiye'de sinema biletlerinin çok pahalı olduğunu düşünüyoruz. Umarım Valimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz burada size daha ucuza ve iyi filmler gösterirler" 



Açılış töreninde "Zefir" filminin yönetmeni Ordulu Belma BAŞ da bir konuşma yaparak, duygularını şöyle dile getirdi; "Özellikle sanat sinema kategorisinde film yapmak her yönetmenin hayalidir ve ben bu hayali gerçek bir şekilde yaşıyorum. Ben birkaç sebepten çok heyecanlıyım bugün. Doğduğum, büyüdüğüm bu şehirde sadece bu görkemli kültür merkezinin açılışına katılsam çok heyecanlı olurdum zaten. Sadece gezici festival ki, yıllardır takip ettiğim, hatta kendileriyle mesai yaptığım festivalin Ordu'ya gelmesi için bir hayalim vardı. İlk filmimi büyük ölçüde ailemle ve Ordulu sakinlerle gerçekleştirmiş ve ilk kez Ordulularla izliyor olmanın heyecanını yaşıyorum" 



Konuşmaların ardından, "Zefir" filminin Ordu'da çekimini gerçekleştirerek, Ordu'nun tanıtımına katkı sağlayan Ordulu yönetmen Belma BAŞ'a ve 16. Gezici Festival'in Ordu'ya gelmesini sağlayarak, Ordululara kültür etkinliği sunan Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet BOYACIOĞLU'na, Vali Orhan DÜZGÜN tarafından birer plaket verildi.

Açılış töreninin ardından, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nin büyük salonunu tamamen dolduran Ordulu sinemaseverler, yönetmenliğini Ordulu Belma BAŞ'ın yaptığı "Zefir" isimli filmi izledi. İlk defa Ordu'da çekilen bir filmi izlediklerini söyleyen Ordulu sinemaseverler, "yöremizde çekilen bir filmi izlemek, başka bir duygu yaşattı bizlere" diye konuştular. 

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde, Ordulu yönetmen Belma BAŞ'ın "Zefir" adlı filmin gösterimi ile başlayan "16. Gezici Festival", 3 gün oyunca 15 filmin gösterimi ile devam edecek.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.