Yıldız ERİŞ AKATA

Yıldız ERİŞ AKATA

Hepimize mutlu yıllar.

 

Hepimize mutlu yıllar..

Sadece kısa bir mesajla hepinizin yeni yılını kutlayacaktım . Kısaca iki cümle .

Klişe belli ,mutluluk esenlik dilekleri . Fakat sadece dileklerle olmuyor , yaşadığımız dünyada lay lay lom yapamayan insanların sayısı o kadar fazlaki  ,insanın içi burkuluyor.

Gene de ne çare ki , Bütün dünya ayakta .Son bir aydır  kutlamalar ,promasyonlar ve tabiki hediyeler.Büyük bir sektör iş başında ,korkunç paralar harcanmakta .Bir tüketim çılgınlığıdır gidiyor .

Yurt içi Yurt dışı bütün seyahat rezervasyonları ful dolu .Hayır insanın bir zaruri seyahat sorunu olsa ne uçaklarda ne otobüslerde yer yok .Ne oluyor anlamak mümkün değil .Ekonomik kriz falan boş laf .

Bütün herkesin kredi kartları 12 aya endeksli limitini aşmış durumda .Batılıların ne kadar adetleri var maşallah hepsi fazlasıyla bizde .Daha ömründe cami kapısına gitmemiş sosyetemiz çoktan bütün kliselerdeki ayinlerde hazır ve nazır bulundular .Efendim bütün yurt dışı rezervasyonlarını çoktan yaptırdılar ,yavru Vatan Kıbrıs daki kumarhaneler için bütün oteller ful .Tüm havaalanları ek seferlerle dolu ,eğlence yerleri çoktan kapatılmış durumda ,üstelik fiatlar da dudak uçuklatan cinsden .Yani dökülen saçılan ,çöpe giden onca yemek hariç birkaç saat için harcanan para korkunç boyutlarda .

Şimdi insan düşünüyorda Memleketin halini ,eyvahlar olsun diyeceği geliyor .Bir de marketlerden yapılan lüzümsuz onca alışverişe bakın ,lütfen dikkat edin etrafınıza ,sanki kıtlıktan çıkmış gibi deli bir alışveriş yokmu sizce ..

Allah bizim Memleketimize kıtlık göstermesin diyorum ,mazallah  düşünemiyorum bile .İnsan bir durur da etrafına bakar .Komşunuzda yoksa ,sokaktaki fakir fukaraya bakar . O bir tek gece için harcanan paralarla acaba kaç çocuk sevindirilir .

Kimsesiz yetimler yurdunda kalan çocuklar mesela .

Kaç evsiz ,işsiz insana imkan verilir düşünmek lazım .

Ama olmuyor maalesef  .

Her kes birbirine bakıp o gidiyor seyahate ben neden gitmiyeyim ,öbürü şunu yaptı ben neden yapmayayım gibi saçma sapan takıntılar bizleri bu günlere getirdi .

Eskiden büyüklerimiz bu noel baba saçmalığına hep karşıydılar .Şimdiki gençlik nedense çocuklarına noel baba hikayesi anlatıyorlar .

Bizim kendi kültürümüzde olmayan ne kadar batılı adet varsa çocuklara onları sevimli gösteriyorlar .Tabi giderek yozlaşma denilen olay da böyle başlıyor.

 Bu durumda  yapılacak pek bir şey olmayınca çaresiz  ben de dilerim Allahtan bütün fakirler çok zengin olsunlar ,bütün hastalar şifa bulsunlar ,bütün kimsesiz evsiz çocuklar sıcak bir yuvaya kavuşsunlar ..

Hepimize mutlu yıllar..

Önceki ve Sonraki Yazılar