Yıldız ERİŞ AKATA

Yıldız ERİŞ AKATA

Güvercinler ve Katiller...

Güvercinler ve Katiller...

Her gün bir kadın öldürülüyor . Sokak ortasında  herkesin gözleri önünde . Eline silahı alan sapıklar sokaklarımızda elini kolunu sallayarak dolaşıyor.

Kendisinden boşanmak isteyen karısını veya yıllar önce boşandığı karısını veya ayrıldığı eski sevgilisini veya gözüne kestirdiği bir genç kızı takır takır ,gözünü kırpmadan kurşun yağmuruna tutuyorlar ,olmadı bıçakla keserek öldürüyorlar .

Yollardan gelip geçenlerde seyrediyor .

Kadınları bu kadar ezen bu kadar toplum dışına sürükleyen ve bu kadar değersiz kılan doğuda yerin dibine giresice töreler vardı şimdi bu caniler her yerdeler. Kadını mal gibi alıp satan , berdel diye değiş tokuş yapan ,üstüne istediği kadar kuma getiren , erkek evlat doğurmadı diye horlayan, kapatıp saklayıp odalara hapseden, kocasıdır döverde sever de diyen çağ dışı zihniyete ne yazıkki hizmet eden gene zavallı kadınlar .

Olayların bu boyutlara gelmesi ve kadının asırlardır erkekler tarafından köle muamelesi görmesinin tek suçlusu onların kölesi olmayı bugün bile kabullenip hayatı kendine zehir eden aptal kadınlardır .

Hiç kimse bu kadınlar kadar suçlu değildir .

Bu gün bile bu çağda erkeğin on adım arkasında yürümeye razı olan ,o ne derse onu yapan yaşam felsefesi sadece erkeğe kölelik yapmak olarak yetiştirilmiş zihniyetin mahsulleri işte böyle eziyete maruz kalırlar .Çünkü o kadınlar hayatları boyunca  sadece erkeğe hizmet için dünyaya geldiklerine inandirıldılar .Sadece köle olacaklardı ,baba evinden çıkarken kefenlerini boynuna dolayıpta gittiklerini sıkı sıkı tembihleyen analarının babalarının başlarını öne eğmeyecek igittikleri yerde sadece itaat ve sonsuz hizmet edeceklerdi. Kocalarının evinde hep hizmet edecekler ,ayakta duracak oturmayacak ,az yiyecek ,hiç gülmeyecek sesini hiç bir zaman yükseltmeyecek ,Doğurduğu çocuğunu bile kucağına alıp sevmeyecekti .

Ayıplar ona öğretilmişti ,dayağı hak ederse tabiki dayak yiyecekti .Kadını çocuk yaşta koca evine satan bu zihniyet geleneksel olarak toplumun bütün katmanlarında üç aşağı beş yukarı aynen böyleydi .

Medeni olduğunu zanneden yörelerde bile ,kocasıyla anlaşamayan ve baba evine dönmek isteyen kızlarını gerisin geri koca evine gönderende bizzat bu cehennemi yaşayan annelerdi ,sebep ,sen babanın şapkasını yeremi indireceksin ,yürü koca evine diye yüzlerce zavallıyı cehennemin ortasına  geri gönderen annelerdi .

Şimdi bu ölümlerin ,veya yaşarken ölen bu zavallı kadınların günahını hangimiz nasıl ödeyeceğiz ,hiç düşündünüzmü .

Hepimiz suçluyuz .

Kocasından ayrılmış komşunun kızını hep suçlamadık mı ?

Hiç  kocasınında suçlu olabileceğini düşündükmü?

Hemen ilk akla gelen kadını suçlamak olmadımı ?

Toplum içinde boşanmış kadını ne zaman kabul ettik acaba ?

Biz  entellektüel insanlarız öylemi ?

Okumuş aydın ve ileri görüşlüyüz hiç dedikodu yapmayız değilmi ?

Düşünmek lazım aslında ,acaba o meczupların elindeki silahı hangi cesaretle kullanabildiklerini ve kadını öldürme hakkını nerden aldıklarını ,hiç düşündükmü ?

Suçluyu da suçuda besleyen hep o toplumlar değilmidir ?

Önceki ve Sonraki Yazılar