“SORU YOK, SORUN DA YOK.” MUŞ..!

GÖRDÜKLERİMİZ..

DUYDUKLARIMIZ ..!

“SORU YOK, SORUN DA YOK.” MUŞ..!

Bu yazının başlığı Olay gazetemizde Ayrıntı köşesinin sahibi üstad Gazeteci Oruç Rüştü Baş"a ait.

Gazeteci Rüştü Baş 18 nisan 2008 Cuma günü gecesi Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun"un görev yaptığı 4 yılın Hizmet değerlendirme toplantısı için gittiği ve benimde bulunamadığım Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatro salonundaki “İcratın içinden” proğramında Belediye çalışmalarını gösteren sinevizyon sunumu sonrası Başkanın konuşmalarından aldığı notlarını kısa ve öz olarak yazısında yukarıdaki başlık altında toplamış.

“ Soru yok, sorun da yok”..

Başkan yardımcıları Birol Yılmaz,Cengiz Okur, Özer Karadağ"ın da Başkanın sunumunda hazır bulunduğu 4 yılın değerlendirme toplantısının soru cevap kısmında, Başkan Seyit Torun"a sorulan birkaç geçiştirmeli eleştiri sorusu karşısında Başkan gereğini yapıp ve yaptığı hizmetleri yeterince anlatıldığından olmalı ve Televizyonların canlı yayınında Telefonla soru almadığı için “ Geleceğin Ordu"sunu kurmak için hizmet aşkımız sürecektir” diyerek oturumu kapatmış.

Başkan Seyit Torun"un göreve geldiği dört yıl içerisinde mutlaka Ordu"muza yaptığı çok güzel ve kalıcı hizmetleri olmuştur vede vardır, başlayıp ta bitiremediği yapımına devam ettikleri hizmetleri de vardır bunlar inkar edilemez. Bunun içindir ki görev süresi bittiğinde yarım kalmış hizmetleri için Ordu insanından bir dönem daha görev isteyecektir, başkan Torun"un en doğal hakkıdır. Yalnız ne var ki Başkan yaptığı 4. yılı değerlendirme toplantısı sonrası kendisine yapılan eleştirileri de makul ve mantıklı bir olgunlukla karşılamalıdır.

Ordu Belediyesinde iki dönem görev yapmış Belediye eski başkanı Türkyılmaz"ın ertesi gün Olay gazetemizde yayınlanan eleştiri açıklamalarına yine bir gün sonra aynı gazetede “ Gölge etmesin” başlığı altında “ ben siyaset yapıyorum, siyasette küsmece, darılmaca, kan davası olmaz.Ama birileri de kendisini olmazsa olmaz, vazgeçilmez olarak da görmesin.

Mezarlıklar, yerim doldurulamaz diyen insanlarla dolu.” açıklamalı sözlerine bir anlam veremediğimizi de buradan belirtmek istiyorum.

Seçilmiş, Ordu Halkının güvenini ve oyunu almış her başkan bir önceki başkanın yaptıklarından daha fazlasını, kalıcı ve adil görülür daha iyi hizmeti, içinde birlikte yaşadığımız Ordu"muza söz verdiği gibi yapmak ,hizmetin çıtasını yükseltmek durumundadır.

Ordu insanı Başkanını seçtiğinde,şehrine ve kendisine yapılan hizmeti gördüğünde mutlu veya mutsuz oluyor, gereğini yapıyor. Her seçilmiş belediye başkanının zaman içerisinde seçim sözü verip seçim bildirgesine aldığı, yaptıklarıyla ve yapamadıklarıyla ilgili bir dizi hizmet eksiklikleri de olabiliyor..

Bilinen bir örnek verirsek son zamanların belediye başkanlarının söz verip te gerçekleştiremediği ve Şehrin ortasında kalan Soya fabrikasının yan bahçesinde,çevrede yaşayan insanları son derecede rahatsız eden kokusuyla, pisliğiyle çöp yerinin kaldırılması noktasında ciddi bir çözüm bulamadığı gibi.

Başkan Seyit Torun"un uygulamasını başlattığı Naylonla Çöp Paketleme olayı çöp sorununu az da olsa bir sistem içinde tutar gibi gözüküyor ama sorun ciddi olarak devam ediyor.

Başkanın yeni müjdesi ise Çöp ayrıştırma tesisi yaza hazırmış…

Sonuçta Ordu Belediyesinin Meclis salonunda Ordu şehrine hizmet etmek için atanmış ve seçilmiş Belediye Başkanlarının resimleri ve görev süreleri asılıdır.

YEŞİL ALAN ,SİT ALANI NE DEMEK SE ..!!

Biraz gerilere gidersek eski ve yeni belediye başkanlarının görev süreçleri içerisinde şehrin muhtelif yerlerindeki yeşil alanlara, sit bölgelerine bir gariptir ki çok özel inşaatların yapılmasına göz yumulmuştur.Türkiye"de eşi emsali olmayacak bir garip imar uygulaması eski başkan döneminde Ordu Belediyesinde görülmüştür.

Ayrıca yeşil alanlardaki beton kütlelerin adı zaman zaman Prefabrik bile olmuştur.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Gazeteci Oruç Rüştü Baş Ayrıntı yazısında fazla ayrıntıya girmemiş ama “ Neden Tek” Ayışığı restoran yıkıldı; diğerleri kıyı çizgisi dışında mı kalıyor diye OBKT salonunda sorması gereken bir soruyu gazetesinde sormuş..

Sıra Kıyı kenar çizgisine gelince örnekler yazmayla bitmez,Fatsa"daki eski Demas"ın sol tarafındaki kumsala başlatılan ve yarım halde zamana terk edilen koop villalarında ki sorun yumağının ucu Ordu sahillerinde kıyı kenar çizgisi üzerindeki binalar.. Pansiyon ruhsatlı binalar, yapı yasağı olan sit alanına yapılan özel binalar gibi.

Ordu eski Valisi Mustafa Malay başkanlığındaki toplantıda Gazeteci Erol Karaer"in Fatsa"daki Kumsala başlatılan koop.binaları için “ Sayın Valim temel aşamasında müdehale etmezseniz sorun büyür” demişti. Şimdi sorun yumağı mahkemelerde büyüdü…

Belediye Başkanı Kazım Türkmen zamanında ruhsat alamayan Sahildeki Eski Sağra binasının ruhsatı nereden alındı, nasıl alındı tam bir Temel fıkrası..

Uydur da nasıl uydurursan uydur…

YORGAN GİTTİ DE..!!

Belediye eski Başkanı Fikret Türkyılmaz"ın Olay gazetemizde Ordu Belediyesininin 4 yılını değerlendirdiği ,gazeteci Nuran Çöl"ün ropörtajında ki “ 4 yıl kötü geçti, Ayışığı, birileri istediği için yıkıldı” başlıklı açıklamasında , Ayışığının yıkılması birilerinin tatmin olması için yapıldı, bana göre ona benzer bir çok şey daha var, onlar duruyor ama Ayışığı yıkıldı. Garip şeyler oldu, yeşil alanların bu şekilde kullanılmasını çok yadırgadım. Yapanlara sözüm yok” diyerek imar mevzuatını bilen belediye eski başkanı olarak ithamlarda bulunuyor.

Birgün sonra Belediye Başkanı Seyit Torun eski Başkan Fikret Türkyılmaz"a cevap veriyor “ Gölge etmesin..” Belediyeyi 32 trilyon borçla devraldık.. Ayışığını biz yıktırmadık.Ayışığı Ordu Belediyesi tarafından yıkılmamıştır, onu yıkanların muhataplarına sorsunlar.” diyor..

Biz muhatabı ile konuştuk,öğreneceğimizi öğrendik.!

Bu ropörtajların sonu yok, konuştukça yolun sonu çıkmaz sokak.Ordu"muza, Ordu insanımıza yapılan her olumlu ve güzel hizmetin yanındayız. Yapanlara da teşekkür ediyoruz.

Olumsuzluklar hariç…

Önceki ve Sonraki Yazılar