Kozanın başına gelenler...

GÖRDÜKLERİMİZ DUYDUKLARIMIZ
                                                                 Tuncer Engin

KOZANIN BAŞINA GELENLER..!

Koza bir yaşında sevimli bir av köpeği yavrusu.
Diğer sokak köpeklerinden şanslı çünkü sıcak bir evde özel odasında aşısı muntazam yapılan devamlı veteriner gözetiminde boynunda tasması ,kimlik kağıdı ,aşı karnesi olan sevimlimi sevimli bir köpek.

Üstelik O"nu canı gibi seven derler ya gözünden ayırmayan Pisikoloji danışmanı eğitimci bir bayan sahibi var. Haftanın belirli günlerinde Koza cumartesi Pazar günleri sahibi olan bayan öğretmenle ve tasması ile birlikte civil ırmağına kadar sahilden yürüyüş yaparlar.

Geçenlerde bir pazartesi günü güneşli bir havada oynaya zıplaya Vali konağı önünden geçerken orada görevli polis memuru Kozanın sahibine “ Karantinadan haberiniz yokmu köpeği böyle gezdiremezsiniz “ diyerek köpeği alıkoyacağını söylüyor.

Kozanın öğretmen sahibi önce Polisi şaka yapıyor sanıyor. Ama polis memuru kararlı köpeği sahibinden almak için Belediyenin köpek ithaf ekibini çağırıyor.

Belediye ekibi kozayı almak için geliyor…!!
Bu arada inanılmaz duygusal olaylar gelişiyor. Sahibi öğretmen korkuyor köpeğini kucaklıyor Koza korkuyor…
Yeni Mahalle karakoluna gidiyorlar. Karantina var köpekle dolaşıyorsun. Karantina ne zaman açıklandı ne zaman kalktı bilen yok. Karakolda Koza ve sahibi öğretmen iki saat bekletiliyor.
Bu arada Kozanın sahibi bayan öğretmen Yeni mahalle Karakolunda gördüğü güler yüze ve alakaya çok teşekkür ediyor.

Olay büyüyor. Tarım il müdürlüğünden memur geliyor. Öğretmen memurla konuşmak istiyor. Memur uzun bir zaman Kozanın sahibi ile görüşmüyor.
Aracına biniyor öğretmen hanım camı açması için aracın yanına geliyor. Bir şeyler anlatacak, memur dinlemiyor el kol hareketi yapıyor.
Özetlersek Ordu sokaklarında katil kılıklı Rodvailler, Pitbullar, Kangallar Kurt köpekleri ayrıca sahipsiz sokak köpekleri ana caddelerde ve sahilde elini kolunu sallayarak kalabalığın arasında aslanlar gibi dolaşıyorlar gören soran yok..!!

Küçük sevimli av köpeği Koza Valilik konutunun önünde şikayet üzerine sahibi ile birlikte adliyelik oluyor..!
Öğretmen Sahibinin pisikolojisi bozuluyor. Kozanın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmiyor..
İnanılır gibi değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar