Ordu her seçimde bıçak sırtı

Türkiye genelinde ilimiz özellikli 5-6 ilden bir tanesi,çünki ne yapacağı belli olmayan seçmen grubuna sahip...

Anketcilerin de araştırmacılarında net görüş beyan edemedikleri bir şehir. Sebeplerin başında fındık mitingi geliyor.Bunca bağırmaya,çağırmaya, ortalığı birbirine katmaya karşın bir emniyet müdürünün kurban olarak kellesi alınmasına rağmen genel seçimlerde AKP %55.79 oy aldı.

Muhalif partileri CHP %15.91 MHP %14.75 oy alabildi.
Tepkiler sandıktan iktidar lehine oy patlaması yaptı.Bu kadar fındık mağduru insanlar iktidarı ödüllendirdi.Enteresn olan seçimden önce sokağın nabzını tutarken AKP sokakta yok dedirtecek söylemlerdi.

Ama gel görki miting deki tepkiler,sokaktaki söyleneler fasa fiso çıktı.Kime sorsan ben oy vermedim dedi anlaşıldıki verenler bile oy verdik cesaretini gösteremedi.


Bir önceki yerel seçimlere bakarsak DSP%38.71,AKP %30.97,MHP %19.28 CHP %5.62 oy aldı.AKP 2002 genel seçimlerinde
gösterdiği başarıya bağlı olarak kimi aday gösterirsek gösterelim kazanırız havasıyla girdiği seçimi kaybetti.CHP nin ayak oyunları ile partiden uzaklaştırdığı Seyit Torun seçim leri kazandı.Sosyal demokratlığı ile övünen
CHP hezimete uğradı.

Çünkü hırs aklın önüne geçerse sonuçun hüsran olması kaçınılmaz. CHP Seyit Torunu bu seçimlerde geriye dönmesi için çaba sarfettiysede olmadı AKP bu sefer ODTÜ mezunu kadın aday Bahar Çebi'yi aday gösterdi.Geçmiş dönemde belediye başkanlığı yapan Fikret Türkyılmazın uzun süre yardımcılığını yapan Bahar Çebinin Dünyayı değiştirebileceğime inanıyorum demesi hayli iddaalı bir laf...


MHP adayı Ali Aydın.İlk siyasi deneyimi.Kimden oy istese tepki almaz.Hakem liğinden dolayı her kesimin tadığı bir aday.
Geçen yerel seçimlerde MHP nin aldığı % 20 oy oranını % 30 zun üzerine taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Seçimlere bir hafta kala durum bu.

Önceki ve Sonraki Yazılar