Belediye başkanlık seçimleri

Zaman durmuyor.Ne çabuk geçti 4 yıl.Partiler adaylarını belirledi hepsi Orduya hizmet etmeye talip tabiki kararı 4 yılda bir hatırlanan 80 bin cıvarında seçmen verecek.

Adaylara baktığımız da toplumca tanınan kişiler burada sorun yok.Siyaset başka birşey hele Orduda bambaşka rüzgarın nasıl eseceği belli değil Türkiyede kaygan zemine sahip sayılı illerden biri.

Belediye başkanlığı ile ilgi bundan sonra yazacaklarımız yazılarda seçmenlerin değişken tercihlerinide irdelemeye çalışacağız.
Genel seçimlerle yerel seçimleri birbirinden ayırmak gerekir.Yerel seçimlerde biraz daha duygusallık ön plana çıkar yani parti tercihlerinin yerini başkan adaylarının şahsi kimlikleri alır.Vatandaş parti kimliklerini ikinci plana itebilirler.

Ordu ili tabiat güzelliği,kıyı güzelliği ile Türkiyenin sayılı illerinden bir tanesidir.Siyaseten,Sivil toplum örgütlerinin yapısı ve başlarında oturan kişiler açısından da talihsiz bir yerdir.


Seçim zamanları menfaatları dışında artıları olmayan insanlar hep birşeyleri yönetmeye talip oldular 30 40 yıldır palavradan atıp tutmaktan başka iş yapmadılar.Bakın yıllarca değişen hiçbirşey yok Siirten,Şırnaktan daha beter durumdayız.

l980 den beri hükümetlerde bakan düzeyinde temsil edildik Orduya hangi hizmet geldi ekonomik açıdan oy aldıktan sonra Ordu yu hatırlayan oldumu...Dağıtılan pastalardan hiçmi payımıza birşey düşmedi.Ankaraya gidenler şahsi menfaatlerinin dışında hiçbirşey yapmadılar.Yerel yöneticiler ne yaptı suya sabuna dokunmadan koltuklarını korudular onlara da bu yetti.
Belediye başkanlığı seçimleride değişik olmayacak birileri üzülecek birileri sevinecek sistem kazananla beraber devam edecek.

Ordu belediyesinin bütcesi belli zengin bir il değiliz belediye başkanlığını kazanan kişinin elinde sihirli değnek olmadığına göre yüksek atlama rekoru kıramaz.Şu tekerlemeyi hatırlatalım saz aynı saz teller değişti,yumruk aynıyumruk eller değişti.Bu sistemde bu paralarla fazlası olmaz.Parasız belediye başkanı ne yapacak.

Söylediklerimiz bütün adaylar için geçerlidir.Her başkan adayı ekibiyle gelir.Nasıl gelir ona bakalım.Belediye başkanları ekiplerini kurarken bağımsız haraket etme şansları yok.Yardımcılıklar mensup oldukları partiler tarafından belirleniyor.Öyle liyakata,bu işi yapabilirline,belediyecilikten anlayıp anlamadığına bakılmaz partizanlık öne çıkar parada yoksa eski tas eski hamam birşey değişmez.

Ordunun en önemli sorunu otopark sorunu.Hangi belediye başkanı gelirse gelsin okkalı bir para bulmadıkca bu işi cözemez.Çözecem diyende inandırıcı olmaz.Demokrasilerde her kes biryerlere aday olurda çözümler konusunda tıkanır.Projelerle halkın önüne çıkmazlar.Bizde particilik biz kazanalımda gerisi sorun olmaz fanatiklik anlayışında olduğu için seçimler sen ben kavgasından öteye geçmiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar