Salih Ziya CÖRÜT

Salih Ziya CÖRÜT

TEBRİKLER ORDUSPOR YÖNETİMİ !

TEBRİKLER ORDUSPOR YÖNETİMİ !

Orduspor için geçmişten bu güne birçok geceler yapıldı ama, bu denli basiretsiz ve camiasını yok sayan bir zihniyetle yapılanına ise hiç rastlanmadı.

Tabanından kopuk olarak yapılan bir gecenin kime ne fayda sağladığını anlamış değiliz. Sivil Toplum Kuruluşlarından habersiz, Bürokrat ve Siyasilerinden yoksun bir gecenin ne anlamı var ? Bakanımız ve bazı önde gelen siyasilerimiz ile Orduspor"un gerçek sahiplerinin temsilcisi sivil toplum kuruluşlarımızın olmadığı bir gecede yapılan eksik ve hatalar camiamızın göstergesi olmuyor mu ? Ordu camiamıza böyle geceler reva görülemez. Orduspor Yönetimi bu olamaz ve olmamalı idi. Yoksa gölgenizden mi korkuyorsunuz ? Bizler korkulacak insanlar değiliz. Yapılan bu ayıbı işleyenler Orduspor tarihine kara leke olarak geçecektir.

Geçmişte bizlerin Orduspor için neler yaptığımız kamuoyunun gözlemindedir. Orduspor"un uğradığı haksızlıklar nedeniyle TFF"nin (Türkiye Futbol Federasyonu) kapısına 500 kişi ile yürüyerek siyah çelek koyanlar bizler değil miydik ? 2002 Yılında Mecidiyeköy"de yapılan gecede hiçbir insan ayrımı yapılmaksızın Orduspor taraftar ve sevenleri ile bütünleşerek hiçbir kimse dışlanmadı. Üsküdar Anadoluspor ile yapılan maçta Ali Sami Yen Stadını dolduran 20 bin Ordu"lu sizin yaptığınız gibi yok sayılmadı. Bu maçtan önce Avcılar"dan Zincirlikuyu"ya kadar uzanan ana arterde tüm üst geçitlere o dönemdeki Korgan Dernek Başkanı Bedir Silme ve şahsım bizzat kendi ellerimizle Orduspor macına davet pankartlarını soğuk havaya rağmen asmadık mı ? Olaylar nedeniyle Ertelenen ve Samsun"da oynanan Eskişehir maçına Otobüslerle İstanbul"dan giden bizler değil miydik ?

O halde sınıf ayrımı yapılırcasına böyle güdük bir gecenin yapılması niye ? Şayet kişisel egoları tatmin ise diyeceğimiz yoktur. Ancak geçmişte bu kulübün başkanlığını yapan insanlarla emek veren tüm seyircileri ile sivil toplum kuruluşlarının yok sayılması camiamıza yapılan en büyük saygısızlık olsa gerek....

Anlaşılan O dur ki, zaten Orduspor"un ligdeki durumundan anlaşılacağı üzere siz bu yükün altında kaldınız...Takımın başarısı ortada.... Peki başarının olmadığı yerde gece yapmak niye ? Hiçbir dönemde Ordusporun gerçek sahipleri bu denli dışlanmadı.

Peki bundan önceki yıllarda Ordusporun konakladığı Elite Otele ve benzeri yerlerde bu kulübün oyuncularını yıllarca bayraklarla karşılayarak Ordululuk şuuru ile destekleyen insanlarımızı neden yok saydınız ? Kar, Yağmur, çamur demeden tüm maçlara heyecanla katılarak destek veren Orduspor taraftarına yapılan bu davranış reva mıdır ? Orduspor Taraftarlar Derneği, ORDEF Genel Başkanı olarak şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz ile diğer saygın hemşehrilerimize neden davet edilmedi ? Bu davranışı anlamak mümkün değildir. Bu denli çekinceniz niye ? Yoksa Küçük olsun benim olsun mantığında mısınız ? Şayet böyle bir duyguya kapılır iseniz, kusura bakmayın deriz. Kimse Ordululuk sevgisini bir başkasına çok göremez.

Bizler bu güne kadar birçok Orduspor gecesine tanıklık ettik. Ancak böylesi gecenin yapıldığına ilk kez şahit olduk. Maalesef Orduspor Yönetim olarak kendilerini eğlendirmek için gece tertiplemişler ise diyeceğimiz yoktur. Fakat dışarıya karşı İstanbul gibi büyük metropolde gece yapacaksın, buraya hiçbir sivil toplum kuruluş temsilcisini parasal açıdan değer yargısına vararak davet etme nezaketini dahi göstermeyeceksin, ondan sonra çıkıp Orduspor"a yardım talep edeceksin. Kusura bakmayın bundan böyle gecenize davet ettiklerinizle Orduspor"un sorunlarını ve güzelliklerini sizler paylaşır gidersiniz.

Hakikaten üzüntü verici bir durum. 19 Kasım 2009 Tarihinde İstanbul"da Orduspor gecesi tertiplenecek, özellikle sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak bizlerin haberi dahi olmayacak. O halde Orduspor kimin takımı ? Sormak istiyorum. Bu yönetimi ile Orduspor belirli zümrenin takımı mı ? Yoksa tüm Ordu camiasının takımı mıdır ? Oysa ki ben Orduspor"un kurulduğu yıl olan 1967 Ruhunu yaşayanlardanım. Kimse bizlerin Orduspor sevgimizi elimizden alamaz. Buna kimse gem vuramaz ve gücü yetmez. İstanbul"da gece yapacaksınız, Ordu İlimizin Kurumsal olarak üst kimliği olan ORDU DERNEKLER FEDERASYONU (ORDEF)"in hiçbir yöneticisini davet tenezzülünde bulunmayacaksınız. Bakanını ve sivil toplumun içinden gelen önemli siyasi kimliklerini davet etmeyeceksin. Yok öyle bir şey. Sizler zaten sivil toplumun içinde yer alan ve Orduspor"a yıllarca hizmet ederek ter akıtan Turgay POYRAZ gibi değerli bir şahsiyete ihanet denilecek kadar utanç verici bir davranışla yöneticilik skandalı denilebilecek nitelikte onur kırıcı davranış sergileyen yönetim anlayışına şapka çıkarmak gerekir. Tek kelime ile bu denli hata ve olumsuzluklar manzumesi yaratanları TEBRİK ETMEK gerekir.

Dilerim Orduspor tüm bu olumsuzluklardan kurtulur ve gerçek kimliğinde bir yönetim anlayışına kavuşmanın hazzını yaşar.

EN DERİNSEVGİ VE SAYGILARIMLA................!

Salih Ziya CÖRÜT

Önceki ve Sonraki Yazılar