Salih Ziya CÖRÜT

Salih Ziya CÖRÜT

SEÇİM FİYASKOSU

   İstanbul"da 29 Mart 2009 Yerel Yönetimler Seçimleri Ordu Camiası adına fiyasko ile neticelenmiştir.  Zaten aday adaylığı sürecinde yaşanan olumsuzluklar bu tablonun habercisi idi. Çünkü bu dönemde bizlerin tüm çabalarımıza karşın, MHP hariç diğer tüm siyasi partiler Ordu"lu Belediye Başkan adayı göstermemek üzere birbiri ile yarıştılar. Özellikle Ak Parti ve CHP başı çekmiştir. Bunun nedenini anlamak olası değildir.

      Federasyon olarak hiçbir siyasi ayrımcılığa mahal vermeksizin, müteaddit defalar konunun üzerine titizlikle gitmemize karşın, birileri bizlerin sesine kulaklarını tıkadı ve kendi bildiklerini okudular. Hal böyle olunca vatandaş ta kendi bildiğini okudu....İşte bu tablo karşısında yine kaybeden Ordu camiası olmuştur.  Sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak bizlerin çağrısına kulak asmayanlar, kendi camiasına bu denli ihanet içerisinde olamazlardı.

     Maalesef siyasi olarak TBMM"de güçlü olmanın bir şey ifade etmediğine şahit olduk.. Çünkü. görünen o dur ki, bu gücünü kullanmada Ordu camiası bakanı ve milletvekilleri ile sınıfta kalmıştır. Camiamızın siyasi gücünün kontrolsüz ve amaçsız oluşu, sivil toplumu ile kopukluk yaşaması, bir kez daha “Kontrolsüz güç, güç değildir” sözünü bizlere hatırlatarak doğrulamış oldu.

      Sadece Belediye Başkanlığı değil, nerede ise meclis üyelikleri dahi Ordu insanına çok görülecek derecede vasat kaldı. Demek ki, bakan ve milletvekilliği bu konuda bir anlam ifade etmiyor. Çünkü, bakanı olmayan kardeş ilimiz Giresun"un İstanbul"un önemli ilçelerinden Zeytinburnu, Bağcılar, Sarıyer ve başkan yardımcılıklarında ise Esenler, Bahçelievler gibi ilçelerden aday çıkarabiliyorlar ise onları kutlamak gerekir. Sanıyorum bundan sonra Giresun"lu hemşehrilerimizle övüneceğiz. Hiç değilse ORGİ olarak iki ili ortak hedefte birleştirmenin faydasını bu anlamda görmüş olacağız.

     Piraziz Bozat beldesinden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN, Bulancak"tan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü GENC"i tebrik etmek gerekir. Bu yarışta bakansız ve az sayıdaki milletvekili ile desteksiz olarak bireysel çalışmaları sonucu aday olabilmişler ve kazanmışlar ise bu başarıya şapka çıkarmak gerekir....İşte Giresun camiasının başarısı ....Demek ki, kendi insanını sahiplenir, kucaklar isen başarıyı yakalarsın.

      Özellikle Orduluların aday gösterildiği MHP"li adayların da kendi insanımız tarafından  desteklenmemesi, ne denli dağınık ve birbirimizden kopuk olduğumuzun açık bir delilidir. Her ne hikmetse bizim dediğimiz adaylarımıza karşın başkalarının tercih edilmesi anlaşılır değildir. Bir oy bile kendi insanımıza çok görülmüştür. Demek ki, bu durum insanların birilerinden beklenti içerisinde olmasının açık bir göstergesi olsa gerek.....

     Karadenizlinin yoğun olduğu Esenler"de Adıyaman"lı, Beykoz"da Kars"lı, Bahçelievler"de Kayseri"li adaylar seçiliyor iken kendi insanımız kaybediyor ise bunun vebali  bizlerindir.

     Başkalarının bizlerin oylarıyla belediye başkanı seçildiğine bakarsanız, bizim dediğimiz adayların ne denli ihanete uğradığını anlarsınız.

      Siyasi olarak meclis çatısı altında en güçlü İllerin başında olduğumuz zannedilse de  aritmetik hesapların tam tersine bir tablo karşımıza çıkmıştır.

      İşte her ne suretle olursa olsun, bundan ders çıkarmasını bilmeli ve önümüzdeki genel seçimlerde buna göre çalışmamız gerektiğini hatırlatarak en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. 07.04.2009  

                                                Salih Ziya CÖRÜT

                                                ORDEF Genel Başkanı

             

Önceki ve Sonraki Yazılar