Salih Ziya CÖRÜT

Salih Ziya CÖRÜT

İSTİKRAR SÜRSÜN, CAMİAMIZ VE ORDUSPOR BÜYÜSÜN !

 

Hiç kuşku yok ki, camialarda başarı varsa yönetimin talibi çok, istikrarsızlık ve sorun var ise yoktur. Bugünkü gelişmelerde de bunu görmek olasıdır.

              İşte geçmişten bu güne ORDUSPOR’a baktığımızda, her yıl olağanüstü kongreye giden yıllık başkanlıklar ile zamanla başkansızhatta Ordu’lu dahi olmayan üç aylık geçici başkan tarafından yönetilen, federasyona oyuncularınınbonservis bedellerini dahi yatıramama gafletine düşen başkanların olduğuna şahit olduğumuz bir kurum halinde iken, bugün Ordu’nun özünden yetişen Doç. Dr. Nedim TÜRKMEN sayesinde makus talihini kırarak bugünkü istikrarlı çizgisine ulaşmıştır.

              Elbette geçmişteki çalkantılı yönetim zafiyetlerinin bedelini camiamız kaybettiği yıllarla çok pahalıya ödemiştir. Kişisel ihtiraslar her defasında Orduspor’un önünü tıkamıştır.

              Özellikle altyapı ve sporcu zenginliği itibariyle Süper Ligdeki Trabzon’dan eksiği olmayıp fazlası olan bir Karadeniz İli olarak Ordu’muzun bu denli kan kaybetmesinin ve hatta bugün altyapıdan yetişmiş bir oyuncununOrdusporda oynamamasının vebali, geçmişten bu güne Ordu İlimizin tüm spor dallarında yöneticilik yapanlarındır. Çünkü altyapıdan sporcu yetiştiremez isen tablo böyle olur.

              Mamafih, bugün Ordu İlimiz kendi içinden yetiştirdiği Akademik Kariyeri ve Mesleki olgusu ile ülke çapında bir değerin Dr. Nedim TÜRKMEN’in varlığı ile makus talihini kırarcasına haykırarak projeleri ile Orduspor’un imdadına yetişmesi ve hayat vermesi, camiamızın itibarını iade ile gelecekte tüm spor dallarının da kurtuluşu olmuştur.

              Hiç kimse kusura bakmasın, bunca başarılara rağmen hala Sayın Türkmen’i eleştirme cüretinde bulunanlar önce geçmişe bakmalılar. Her şeyden önce emeğe saygı esastır. Bugüne kadar yıllar yılı başarısızlıklara tahammül gösterenlerin, bugünkü başarılar karşısındaki tahammülsüzlüğü anlamak mümkün değildir. Elbette bunun bir tek nedeni olabilir o da sadece kişisel ihtiras ve başarıyı çekememedir.

Unutmayalım ki, Dr Nedim TÜRKMEN’in gösterdiği vefa karşısındaki tahammülsüzlüğün ve sabırsızlığın faturası yine camiamıza çıkacaktır. Eleştirinin de bir üslubu vardır. Ancak kasti yapılan haksız eleştiriler toplumlar tarafından kabul görmeyip, bireysel egodan öteye gidemeyeceği âşikardır. Halbuki eleştirmek yerine destek verme erdemine ulaşmanın daha büyük bir yücelik olduğu unutulmamalıdır.

Camiaları temsil eden kurumların yücelmesi ancak kurumsallaşma altyapısına bağlıdır. Sayın başkan önce kurumsallaşmadan başlayarak bugünkü disiplinli yönetimiyle başarı merdivenlerini bir bir çıkarak bugünkü başarılı konuma gelinmiştir.

Öncelikle kurumsal kimliğini pekiştiren müesseseler, ister sporda, ister sanayide, isterse çeşitli mesleklerin belirli kademelerinde olsun, kurumsallaşma altyapısını oluşturamayan müesseseler olduğu yerde kalmaya, başaranlar ise yücelmeye mahkumdur.

              O halde iyi işleyen bir çarkın dişlilerine çakıl taşı atmak niye ? Elbette 25 Yıldır istikrarı arayan ve bugüne değin Dr. Nedim TÜRKMEN yönetimine kadar başarıya aç olan Orduspor bugün kendini bularak camiamız adına emsalsizbir aşama kaydetmiştir.

              Bundan böyle Sayın Türkmen ile Orduspor’un geleceği aydınlıktır. Bank Asya 1. Ligde iken felaket tellallığı yapanlar çıkamaz dediler, aksine Başkanımızın inancı ve disiplinli çalışması Orduspor’u süper lige taşıdı.

Süper ligde küme düşer dediler, Dr. Nedim TÜRKMEN’in akılcı transfer politikası ve kurumsallaşmadaki kararlı ve inançlı öngörüleri onun haklılığını bir kez daha tescil etti.

 

Gelecekle ilgili akılcı proje ve hedefleri ile dünya markası Hector Cuper’i getirerek sadece Orduspor’a değil, Ordu İlimizin dünya tarafından tanınmasına ve doğal güzellikleri ile turizm potansiyelinin dillere destan meydana çıkmasına vesile olmuştur.

 

              İlk kez Olağan kongre dönemi haricinde genel kurul sıkıntı yaşatmayan ve başarıları ile bizlere bu mutluluğu tattıran ve gelecekteki çok daha büyük başarılara yelken açan Dr. Nedim TÜRKMEN ile İstikrar sürsün, camiamızve Orduspor  Büyüsün diyoruz.

   TEBRİKLER ÇAĞA DAMGA VURAN VE SÜPER LİGE IŞIK SAÇAN DOÇ.DR. NEDİM TÜRKMEN BAŞKAN ve YÖNETİMİ…. TEBRİKLER HECTOR CUPER ve EKİP ARKADAŞLARI, TEBRİKLER ORDUSPOR’UN CENGAVER OYUNCU KADROSU ve VEFAKAR TARAFTARLARI, TEBRİKLER AMİGO MURAT AYDIN, AMİGO ZEKİ ve DİĞERLERİ……!

 

              BU BAŞARININ MİMARLARINA : DENİZBANK BONUS KREDİ KARTI KULLANARAK VE ARACIMIZI ANADOLU SİGORTA İLE YAPILAN ANLAŞMA GEREĞİ ORDUSPOR KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTA POLİÇESİ VEYA KASKO POLİÇESİ DÜZENLETEREK EKONOMİK DESTEK SAĞLAYALIM ve TAKIMIMIZA SAHİP ÇIKALIM ….!

Önceki ve Sonraki Yazılar