Salih Ziya CÖRÜT

Salih Ziya CÖRÜT

İHANETİN BELGESİ !

Yıllar öncesi tabandan tavana çıkarak bireysel başarısını toplumsal başarıya dönüştürmedeki dehası ile hepimizin gururu olan ve insanlık alemine verdiği destek ve katkıları ile yerel bazda siyaset sahnesindeki tek temsilcimiz olan Gürpınar Belediye Başkanı Sayın Velittin KÜÇÜK, Aday olduğu Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yarışını kaybederek birilerinin ihaneti sonucu bugün için yerel yönetimin başından düşmüş oldu.

Elbette bu sonuçla sadece Velittin KÜÇÜK kaybetmedi, tüm Ordu camiası kaybetti. Bunun vebali, kişisel ihtiraslara kapılarak menfi davranan hemşehrilerimizindir.

Çünkü o her kesimi ile Ordu camiasını,.siyaset üstü kimlik ve yapısı ile partili, partisiz demeden, dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın herkesi sahiplenerek kucakladı ve sahiplendi.Ancak seçim atmosferine girildiğinde onun bu asil davranışı karşısında kendisinden menfaatle istifade edenler yanında dik duramayarak sahiplenemediler. İşte ihanetin belgesi bu...

Birileri kendi hemşehrisini desteklemek yerine küçük hedefler peşinde koşarak diğer siyasi partilere destek verebiliyorlar ise durup düşünmek lazımdır.

Şüphesiz birinci adam olmak, ikinci ve üçüncü adam olmaktan daha önemlidir. Sadece meclis üyesi seçilebilmek için kişisel ihtirasları uğruna çeşitli siyasi partilerden meclis üyesi adayı olanlar, belediye başkan adayı olan hemşehrisine karşı, başka siyasi parti bünyesinde çalışma hevesine kapılabiliyorlar ise utanmalıdırlar. Çünkü karşıt olarak böldükleri kendi hemşehrileri olmaktadır.

Özellikle bu seçimlerde Beylikdüzü"nde Amasya"lılar örnek alınmalıdır. Çünkü onlar siyasi görüş olarak CHP"li olmalarına karşın, Velittin KÜÇÜK"ün olduğu yerde dik duruş sergileyerek hiçbir siyasi partiden meclis üyesi adayı dahi vermediler.

Bizim dışımızdaki Karadeniz illerine mensup federasyonlardan Amasya, Giresun, Samsun ve Kastamonu Federasyon başkanlarına teşekkür etmek istiyorum. Her defasında ellerinden geleni yaptılar. Ancak bizim içimizden bazı dar kafalılar onların gösterdiği hassasiyeti kişisel ihtirasları sonucu gösteremediler. İşin en acıklı tarafı da bu olsa gerek.....

İhanet diyorum, çünkü bugüne kadar hep başkanın yanında olduğunu dile getirenler, partili partisiz son seçim döneminde ne yarar sağlarımın hesabını yapanlar neticede sel önünden kütük kapma yarışı v.s. gibi çabalar sonucu hem camiamıza, hem de değerli başkana ihanet etmişlerdir.

Buradan önemli bir ders çıkarmalıdır. Elbette çıkaracağız. Bundan böyle bir kez daha kendimize dönerek öz eleştirimizi yapmak durumu hasıl olmuştur. Maalesef bir tane belediye başkanı çıkaramamış isek, durup hep birlikte düşünmemiz gerekir. Ordu"luyu dolgu malzemesi gören zihniyetlere gereken dersin verilmesi gerekmektedir.

Yıllar yılı Sayın Başkanın ekmeğini yiyen, suyunu içen nicelerini biliyorum. Son noktada öylesi var ki, kişisel ihtirasları sonucu gaflet içerisinde olanlar, belki de gözlerini bürüyen hırslarından ötürü yaptıkları ihanetin farkında değiller.

Seçimler beş yılda bir yapılıyor, az bir zaman süreci değildir insan yaşamında... Maalesef camiamız adına değerlendirilemeyen önemli bir beş yıl daha heba edildi.MHP"den Beylikdüzü"nde Sayın Velittin KÜÇÜK, Esenler"de Ahmet FİDAN, Beykoz"da Şenel USTABAŞI ve Başakşehir"de Av. Zeki BULGAN aday oldu ve kaybetti. Ancak bilinmelidir ki, onlar kaybetmedi. Kaybeden Ordu camiası olmuştur. Camiamıza teveccüh gösteren MHP"ye karşı da sınıfta kalınmıştır. Hani nerede Sayın KÜÇÜK"ün ekmeğini yiyip, suyunu içenler ? Şenel USTABAŞI"na destek sözü veren Muhtar arkadaşları, Ordu ve Mesudiyeli hemşehrileri ? Bir kişiyi sadece belediye başkanı adayı yapmak değil, sonuna kadar destek vererek makam koltuğuna oturtmak önemlidir. Her şeye rağmen bundan böyle hatalardan ders çıkararak geleceğimize yön verebilme temennisiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Salih Ziya CÖRÜT





Önceki ve Sonraki Yazılar