Salih Ziya CÖRÜT

Salih Ziya CÖRÜT

Bu Ayıp Sana Yeter Sayın Hasan Ekşi

2003 Yılından bu yana temsil ettiğin kurumlarda birliktelik adına emek veren birine karşı bir taraftan  “Benim Kitabımda Adam Satmak Yok” diyeceksin, diğer taraftan “Tavşana Kaç, Tazıya Tut” misali davranarak Karadeniz  İlleri arasında kargaşaya neden olarak yerini sağlamlaştırmaya ve aslanı kediye boğdurma misali, illerin iç işlerine karışarak alternatif arayışına gireceksin, sonra da cemiyetçilik yapacaksın.

 

Yok yemezler  bunu..

 

Hani emeğe karşı saygın vardı,  nerede emeğe karşı verilen değer ?

 

Temsil ettiğini zannettiğin tüm kurumlarda art niyetle  birilerine haber vermeksizin kendince yaptığın genel kurullarda haberi olmayan kişileri bilmediği görevlere seçeceksin, Kimilerini ise ben yaptım oldu ile kanun, nizam ve yasaya, usul ve adaba aykırı bir şekilde MADEF (Marmara Dernekler Federasyonu)  denen kurumdan delege yapmak suretiyle KASTOB, TSTK ve MADEF yönetimine seçeceksin ve federasyon başkanları ile dernek başkanlarını bir tutacaksın. Öyle ise o zaman neden il federasyonları ve ardından konfederasyonlar kuruldu ? Sizin kişisel keyfiyetinize göre mi dernek yönetilecek ?

İşinize gelenler iyi, gelmeyen ve size biat etmeyenler ise kötü....

 

Yok böyle bir anlayış....

 

Kimseye haber vermeksizin, sadece kendine yakın gördüğün kişilerle kendince yaptığın genel kurullarda bulunmayan ve hazirun cetvelinde imzası olmayan kişileri yönetim listesine yazmanın 5253 Sayılı dernekler kanunu ve etik kurallara ne derece uygun olduğunu bir düşünün...!

Sayın EKŞİ,  Ben yaptım oldu tarzından yaptığın hatalar zincirine yeni halkalar ekleyerek cemiyetçilik oyunu oynuyor ve işinize gelmeyen federasyon başkanını yok sayarak dışlama cihetine giderek,  ondan sonra da ardından cemiyetçiliksen söz edeceksin....

Kusura bakmayın buna kargalar bile güler...

Bu tür oyunları kimseye yutturamazsınız...!

 

Cemiyetçilik hayatınız ben dediğiniz sürece sadece size biat edecek insan aramakla geçecektir. Lütfen artık bazı gerçekleri kabul edin ve görün ! Artık günümüz çağında krallık ve aşiret dönemi bitti.

 

İkide bir yeğeniniz Arif EKŞİ"nin söylemi ile Ekşioğullarıyız biz diyerek aba altından sopa göstermek de neyin nesi..? 

 

Şüphesiz cemiyetçilikte bu tür kabalıklara ve üstü kapalı tehdit içeren davranışlara yer yoktur.

Her yerde siz başkan olacaksınız diye bir kural mı var ?

Neden bu kadar başkanlık heveslisisiniz ?

Neden paylaşımcı değilsiniz ?

Tüm bu kurumları münferiden yönetme arzunuz ne denli bireysellik içinde olduğunuzun kanıtıdır.

 Zamanla bazı konuları yönetiminle dahi paylaşma nezaketinden uzaksınız.

 

Elbette hükmetme duygusu ve bencillikten kaynaklanan bu tür davranışlar toplum nezdinde kabul görmemektedir. Çünkü tüm başkanlıklar sizin, müdürlük ve organizetörlükler akraba ve kendi yakınlarının, Geriye kalanlar ise size biat edecek kişiler..

Sizin anlayışınıza göre sen ve yandaşların güvenli başkaları ise güvensiz.

O halde güvensizliğin olduğu yerde nasıl cemiyetçilik yapacaksın ?

 

Bu nedenle artık bırakın biraz da başkaları bu onurları yaşasın...

 

Karadeniz İllerinde ve diğer bölgelerin vilayetlerde başkanlık yapabilecek kapasitede Sizden başka kimse yok mu? Elbette var...

 

Bu tavır ve davranışlarınızla Karadeniz  insanını hiçe alıyorsunuz.

Bölgemizin tüm illerinde sizin kadar zengin, onurlu işadamı, sanayici, bürokrat ve yönetici kişilerin de var olduğunu unutmayın..!

 

Bu kurumların genel kurulları ben yaptım oldu yerine ittifakla yapılmalıydı...

Ama sizin işinize hep çoğunluk aranmaksızın yapmak geldi.

 

Siz zannediyor musunuz ki, tüm kurumların başkanı olmakla büyüyerek taç giyeceksiniz ve kabul göreceksiniz ?

  Nezaketinden sesi çıkmayan Sivil toplum kuruluş temsilcilerimize bölgemiz ve ülkemiz adına ihanet ettiğinizin farkında mısınız ?

 

 Şüphesiz gelecek zaman sürecinde başkaları da bu rahatsızlıklarını kusacaktır.

Bugüne kadar 6 yıllık süreçte bu kurumlara bir şeyler verdiğinizi mi zannediyorsunuz ?

Sadece gezi ve etkinliklerle, devletten veya sponsorlardan alarak yapılan hizmetlerin ve insanlara yapılan olmayan yardımların yardım olamayacağını anlamanız gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar