Şair Ali Öztürk

Şair Ali Öztürk

KILIÇDAROĞLU

Hani, Sezen Aksu"nun “Gülümse” adlı şarkısında geçen bir söz var, “Bir kedim bile yok” diye. Ne yazık ki biz Orduluların Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir hemşerileri bile yok.

      Şimdi diyeceksiniz ki, “ Bu da nerden çıktı?”

           Yedisi iktidar partisinden olmak üzere, bugünkü parlamentoda  tam dokuz Ordu Milletvekili var; üstelik bunlardan ikisi de kabinede bakan…

      Ama gel gör ki, ana muhalefet partisinin millletvekili Kemal  Kılıçdaroğlu"nun memleketi Tunceli"ye  sağladığı yardımı, maalesef bizim ilimize sağlayamıyorlar.

      Sayın Kılıçdaroğlu"nun memleketi Tunceli"ye hükümet, hiçbir ile yapmadığı yardımları,YSK"lının yaptığı suç duyurularını bile dikkate almadan yapmaya devam ediyor. Tunceli"ye günlerdir beyaz eşya yağdırıyor.

      Bu ekonomik krizde Tunceli"de ekonomi biraz olsun canlanmış durumda. Beyaz eşya satıcıları ve nakliyeciler, son günlerdeki kazançlarından dolayı keyiften ellerini ovuşturuyorlardır.

      Soysa-ekonomik sıralamada, bizim Ordu"da dahil bir çok il, Tunceli"den daha geride olmasına rağmen, Tunceli"ye bu rağbet niye ?

      Tabi ki Kemal Kılıçdaroğlu"nun memleketi olması…Adam, vurduğu yerden toz çıkartıyor.

      Bizimkiler mi ? Onlar bırakın vurmayı; boş vaatlerle gönül okşamaya devam ediyorlar ?

      DSP"nin Üsküdar Belediye Başkanı adayı tiyatro oyuncusu Levent Kırca"yı önceki gün,yine DSP" sin  Esenler Belediye başkan adayı Zekeriya Beyaz Hoca ziyaret etmiş; halkın önünde yaptıkları söyleşi, izleyenleri bir hayli güldürmüştü.

      Kırca dün de, Üsküdar esnafını dolaştı. Esnafla söyleşisi ise, TV deki “Olacak O Kadar” adlı güldürü programını aratmıyordu.

      Bir ara vatandaşın birine, “Seçilirsem tuvaleti  sana verdim, büyük kaç; küçük kaç ?” diye sordu,

      Kırca"nın bu  sorusuna vatandaş iyi ki, “ Hiçbir para almayacağım; varsın sizin hayrınıza  yapsınlar” diye yanıt vermedi.

      Nasrettin Hocaya “ Hocam” demişler,

    • Cenazelerde tabutun neresinde olmak daha uygundur ?

            Hoca, başını kaşıyıp biraz düşündükten sonra, “Vallahi” demiş,

    • İçinde olma da; neresinde olursan ol !

      AKP"de nihayet, Ordu için İl Genel  Meclisi Üyelikleri için adaylarını belirlemiş.           Bu kişiler için biz Ankara"daki Orduluların düşüncesini sorarsanız, “Bizim vakıf binasına dokunmasınlar da, kimler olursa olsun ! “ deriz.

 

      AKP teşkilatı, doğalgazdaki % 80 oranındaki aşırı zammı, halka anlatma güçlük çektiklerinden, Enerji Bakanı Hilmi Güler, bu konuda  bir brifing vermiş. Dalgalı kurlar, petrol fiyatlarındaki oynamalar falan demiş ama kimse pek bir şey anlamamış. Derken Başbakan, bu defa “one minetus” demeden araya girip Bakanı,   konuyu halkın anlayacağı şekilde anlatması için uyarmış.

      Ne var ki,Bakanın, halkın anlayacağı şekilde anlatmasından da teşkilat pek tatmin olmamış.

      Hoş, tatmin olup anlasalar da ne fark eder ki ?

      Teşkilatın, % 80 oranında bu zammı halka anlatması kolay mı ki ?

      “ Anlatmak zor  Hilmi Bey zor ! Bu zam, içimizi yakan  bir kor.

              Vatandaş doğalgazla ısınıyor, faturasıyla yandım Allah diyor !”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar