Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

YORUMLARI YAPARKEN

 

Birazda her yönden bakmak lazım.
 
Sahadaki Ordu sporun 3 haftasına değil, sezon öncesinden bugününe bakarak yazmak lazım. Kazanır iken iyi olan bu sporcular, kaybedince birden bire mi kötü oldu lar? Sporcular da, hocada, yönetimde aynı heyecanı, sevinci vede üzüntüyü herkesten fazla yaşıyor.
 
Ordu Göztepe maçı, genç kadro çok konuşuldu, bence bırakın bunu Cuper konuşsun, patron o. Ona güvenmiş yönetim  eline 30 kişilik bir  kadro teslim etmiş. Ordu spor takımının hocası sayın Cuper, Göztepe maçında takımındaki tüm oyuncularını görmek istemiş ve onları devre arası gelirken daha iyi süzmek ve  bu sezon olup olmama kararını verme adına da bu maça sürmüştür.
 
Bundan doğal ne varki?
 
Yedek kadro ne demek, Fener bahçede milyarlık oyuncuları ile kupanın son maçında Alman ekibine yenildi.
 
Sebep yedek kadromu idi?
 
Komik sözler bunlar. Transfer edilen her oyuncu o takımın parçasıdır. Onu değerli olduğu için almıştır takımlar. Yedek as ayrımı olmaz. Formda olan oynar olmayan oturur. Kimsenin kimseden ayrıcalığı yoktur.
 
Hiçbir hocada torpille oyuncu oynatmaz.
 
Ordu spor takımına maç kazandıran puanları alan övgüleri yaptığınız oyuncu bunlardı. Şimdi ne oldu da bu oyuncular birden bire yetersiz ve bu takıma on gömlek küçük geldiler? Yiğit, İbrahim Kaş ve diğerleri…
 
Sonra 20 yaşındaki bir Atilla yı göklere çıkaran onu milli takıma layık gören kalemler bugün buda ne?, diyecek kadar, konuşacak kadar yüzsüzde olabiliyorlar. Oyuncu lazım mı, evet, bu takıma orta sahada beyin bir isim, iyi bir golcü, bir deneyimli  ve çabuk stoper lazım mı, evet..
 
Sayın Cuper de her gün bu takımla ve oyuncularla beraber. Devre arası kararını verecek kadarda tecrübeli ve oyuncu lazımsa , bunları herkes düşünüyorsa , içerdeki hocalar ve yönetimin tamamı da aynı düşünceyi içerde ve de dışarda düşünüyor
 
Biliyorlar eksikleri.
 
Fakat bu takım iki üç isimle süper ligde çok iş yapar. Ama bu takımın içinde faydasızlığı tescillenmişlerde var. Boşuna burada olmaları gerekmez. Gidip Bank Asya liginde ekmeklerini kazanabilirler.
 
Ama Ordu Spor hedefi olan istek ve arzu dolu bir yönetimin altındaki şanslı takımlardan bir tanesi.  Bunun kıymetini bilemeyecek kadarda kendini karanlıklara kapatmış oyuncular var ise başkanın söylediği gibi gitmeliler.
 
Faydalarından çok zararları olur. Bundan sonra bu konuların yerine önümüzdeki maçlar için bu takıma verilecek moral önemli.
 
 Çünkü Ordu Spor burada kalmalı, Ordu için, Ordu ilinin geleceği için.

Önceki ve Sonraki Yazılar