Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

YENİ ORDUSPOR DEĞİL

 

YENİ ORDUSPOR DEĞİL

Yapacağı olumlu isimler ile güçlü bir Ordu spor. İstediğimiz bu. Yoksa iş olsun diye alınacak bir sporcunun  zararı bize vereceği katkıdan çok fazla olur. Oynamadan yan gelip yatarsa b işte o zaman,” yandı keten helvası”.

Takımın içinde olması istenmeyen, yada düşünülmeyen sporcuların bir an evvel boşaltılıp ta şişkinliğin giderilmesi bir yana birde var iken hiçbir köşede, kıyıda fazla yer bulup ta, haber değeri olup ta  konuşulmayan, yazılmayanlar,   giderken  cevabı aranan isimleri,  antere edenler daha iyi biliyorlar ki yolluyorlar yada sistematik olarak o bizimle olamaz diyorlar.

Olamaz diyorlar ise yanlış doğru teknik kadronun vereceği cevaptır. Yönetimde hocasına güvenmişse onun politikası  doğrultusunda transferini yapar teslim eder .Sezon sonunda başarı yada başarısızlık ise nedense hocalardan çok yönetimden sorulur. Takım burada olmalıydı, niye burada diye. Hocalar gider, onlar için önemli olmaz bulunulan yer, sıkıntıyı verilecek cevabın muhatabı bütün iyi niyetine rağmen yönetim olur. Dün alkışlayanlar o gün hep karşısında en acımasız kalem olurlar.

İşte yanlış olan burası bence.

Yönetim teknik işe karışmasın, mali işini yapsın deriz. Onlarda sportif işi hocasına bırakır o yönde transferler yapar , listede ki oyuncuların bir kaçını yönetim almaya çalışır. Alır alamaz, ikinci sıradaki yada üçüncü sıradaki  ismi alır. Alınan isimler iyi olursa hocadan kötü olursa yönetimden bilmek kadar komik davranış Avrupa da, dünyada hangi kulüp işinde var ki?

O yüzden ara transfer denen  yapılması elzem işinde ne denli sorumluluk istediğini bizler biliyoruz, bilmeyenlerde buda nerden çıktı ya, şu olsa gibi istekleri yıl sonuna kadar bitmez insanların. Ver para alalım, bilet al katkı yap, yada kombine al bir hayrın olsun olmaz. Onlar konuşacak maça bedava gidecek, eleştirecek ama yemede var, masayı kaldırmada , mutfağı süpürmede olmayacak…

Birde bazı kulüpler eldeki oyuncularımızı istiyorlarmış. Oynamayacaksa gitsinler. Atilla yı Beşiktaş ta düşünüyormuş, ne güzel. Eğer Ordu spor süper lig de olmada bunlar yazılır mı? Onun için diyorum ki, biz ara transferde yeni Ordu spor değil kalıcı Ordu spor takımı yapıp bu ligde hep var olmalıyız, Ordu için, iş dünyamız için ve gelecek büyük Ordu için.



 

 

İKİNCİ DEVRE

İyi ki “ fecebok” varda, her yazıya her habere yorum var , bazısındaki samimiyet bizi mutlu ediyor,  faydalı sözler bize de yarıyor, birileri de bilmediğim bir durumdan dolayı ki  nefret, yada ne olduğunu anlamadığım yorum kirliliği içinde ha bire yorum diye kan kusuyor.

Hepsi başımıza taç da, bazılarının ki bırakın tenkiti ya da eleştiriyi tamamen duygusal ve inadına yazılmış sözler. Hele birisi var ki onun adamlığına da insanlığına da bin kez yuh. Adam diyor ki, “maaş alıyorsunuz ya, yazıyorsunuz tabi ki.

Babana atana rahmet..

Sen nasıl bir mahluksun..?

İkinci devre alınacakların listesini taraftar vermiyor, basın vermiyor, izleyen vermiyor yalnızca teknik adam bu isimleri kulübün başındaki en yetkili merci olan futbol şubesine veriyor onlarda başkanla tartışıp bütçeye göre bir karar veriyorlar. Bunun sorumlusu da tabi ki aldığı sporcuya inanan hocadır.

Yarın yönetimine hesabı verecekte odur. Kim faydalı değil, kaç kişi ki bunlar, toplasan alınacak iki yada üç isim. Sıkı bir incelemeden geçerek alınan bu isimlerde oyuna alınan olmalı, kulübeye mahkum edilen değil.

Bu konu ne zaman taraftarın yorumuna düşer derseniz, önce isimler belli olsun sonra yorumlar yazılı verir, her kalemin ayrı yorumları daha çok artı getirir.

Şimdilik yorumları okurken hakikaten aldığım notlar oluyor da bazılarının insanlıktan çıkmış şahsi olarak konuşmaları da artık tiksinti boyutuna vardı.  Babam, orası babamızın çiftliğimi ki biz at “agan”  işlerdeyiz. Haddini bilmeden şahsi yorumların dışında ikinci devre alınanları görelim ona göre yorumlar yapalım.

Bu yorumların  hepsi çok faydalı inanın, ama dürüstçe içten kin kusmadan olursa ve bunun yanında çıkıp ta sebebini yazmadan karalama sözler ise midemi bulandırıyor, tıpkı niye bu pisliği yapıyor diye düşünmeye bile gerek duymadığım olunca.

Önemli olan Ordu sporsa, alınacak olanlarsa yapılacak ikinci devre ise kürsü sizin yorum sizin beyler.


Önceki ve Sonraki Yazılar