Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

YAZMAK LAZIM ASLINDA AMA !

 

YAZMAK LAZIM ASLINDA AMA !

Nerden tutarsan tut bir yerden eline gelen eskimişlik yada çürümüşlük var. Hoyratlığın hikayesi, müsrifliğin romanı yazılmış. Hala devam eden süreç var; elinle hatanın bedelini beyhude yere ödemek…

İskeletini yok etmiş bir takımın yılarca dışarıya akıttığı maddi kaynağın sonsuzluğunda, Ordu futbolu boğuldu, perişan oldu. Hesapsız yapılmış transferler, kızğınlıkla dagıtılmış iskelet, dedikodu yüzünden harcanmış onca sporcu, memur ile personel.

Kim kazandı, elalem ve bir işe yaramayan süslü menejerler.Adamların cebi bayram etti.

Şampiyon olduk, asla kalıcı olamadık. Çakma oyuncular, çakma takımla nereye kadar olacaktı ki. Parayı alan, üsküdarı geçen, yallah deyip kaçıyor. Benim sporcum sandığım oyucunun kramponundan puanlar istemenin bedelide milyarlar olunca, yöneteninde isyanı, haklı olarak yalnız kalmışlığına oluyor.

Elden dost olmaz Ayıdan’da post demiş eskiler. Kendi özüne dönmeden, diğer takımlar gibi alt yapıdan çıkan oyuncunu Orduspor’da oynayacak düzeye getirmeden, rahatlaman mümkün değil. Liğe çıkarsak, kasamıza milyarlar girerse, bu takımı götürürüz diyenlerin elindeki güç, “siyaseti, iş adamları ile belediyesi” olmalı.

Bir yerden su akacak, değirmen dönecek, geçin bu işleri. O değirmenin öğüttüğü un her zaman çok tatsız olur. Sen kendi kuyunu kendi öz kaynağına yapacaksın sonra da gönül rahatlığı ile takımını yürüteceksin. Kulüplerin mali politikası var. Birde işi bilmeyen isimlerce getirilen masrafı yüksek oyuncular. İşgal ettikleri yer Orduspor tesisleri.

Bedavamı canım..!

Bunu yazıyorum. Haftada bir iki kez yazmak isterim. Yeni bir sayfa ve ilerde iyi şeyler yapacak insanlar var demek isterim. Ama Orduspor bizim olacaksa, kalıcılık devam edecekse, cebinden çıkanla içerde oynayanların orantısına iyi bakmak lazım.

Benden olmayan çok alıp gidiyorsa, orda tehlike var demektir. O zaman yöneten planını iyi yapacak yada eski planlamanın dışında olacak. Biz veririz parayı çıkarız yukarı, ertesi yıl ineriz aşağı. Asansör olacaksak bu sitres niye?

Bundan sonra yazılarımla sohbet etmek için, Öncelikle alt yapının her peronelinin yüzünün beş kere gülmesi lazım.

Onların sorumlu oldukları insanlar var. Eğer bu insanların alın teri zamanında verilirse, orduspor için gelecek oyuncuların ayısıda çok olur. Milyarları dışarıya akıtan kulübün içinden çıkan öilyarlık bir kramponu on yıldır kim gördü?

Bu yüzden gelecekteki iyi günlere merhaba.

Önceki ve Sonraki Yazılar