Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

YAPTIKTA NE YAPTIK?

Hükümet diyor ki; bu ülke batmıştı,  çıkardık, maliye bakanı yaptık bir arkadaşımızı, onun cesareti ile  babalar gibi her yerli malını yabancıya sattırdık, onlarla borç ödedik.  Borç önemli idi, anladık ta..
 
Yolları duble, hava alanlarını çokça yaptık, teknolojide çağlar atladık, o kadar toki leştik ki, kimselere memnuniyet veremesek te bir çok gecekonduyu  modern oturma evlerine döndürdük, komşuluğu, arkadaşlığı öldürme pahasına yalnızlığımızı modern ev denilen hanelerin odalarında hasta adam gibi yataklara mahkum ettik… Denizlerin iki yakasını birleştiren boğaz köprüleri, denizin altından tüp yollar, kocaman gökdelenler, bunları yapan mütahit ler, zengin arkadaşlar, yeni milyarderler  kazandık.
 
On yıl ne çabuk geçti. 
Deldi de geçti sanki.
Maaşlar, işçilerin alın terleri, atama bekleyen insanlar, milyonlarca genç, mağdur çiftçiler, yok olmuş köy, hayvancılık, mısır, felaket cehennem azabında yanan fındık, arpa, pamuk, buğday, kredi kart mağdurları, dibe vuran eğitim.. yetiştirdik.
Ama bunun yanında iş bulan bakan , vekil , il başkan çocukları ile, polisi ayağına çağırıp apoletlerini sökecek kadar terbiyesiz ahlaksız çocuklar yetiştik
 
İnsan gururunu, ölmüş gencecik çocukları, ağlayan anaların gözyaşlarına rağmen, bebek katili bir cani ile özgürlük konuşması, içeriye konan örgüt üyesi yapılan kocaman türk ordusu, Akil diye Türkiyenin 4 bir yanına giden insan manzaraları, gençlere yapılan ötekiler muamelesi, içki ,siğara yasağındaki aşağılayıcı durum, evlenen çiftlere konuşulan şaka  gibi sözler…
 
Baktığında her şey benim, halkta kim, TOBB ta, TSO da, basında, televizyonda, verilecek emirde konuşulacak doğru yanlış  da benim, ama demokratım sözde..
 
İşte ,o denilenlerde  o kadar uzun musa değil.
 
Felaket bir gençlik akını, durması mümkün olmayacak bir haykırmanın dünya ile paylaşılmış sesi. 80 öncesi bunu ne solcular ne ülkücüler yapabildi.
On binler  genç bu uğurda yok yere öldü.
 
Bugün aynı senaryoyu yaratanların , cani bakışlarını, MHP li , bir takım AKP li ve CHP li  vekilin olgunluğu ile ölümsüz, kayıpsız  şekilde, birkaç tane sadist amirin emri ile yapılmış korkunç ve hayatımız boyunca hatırlamayı istemeyeceğimiz görüntülerle polisimiz içinde olmaması tehlikeli insanlar dışında, terör örgütleri dışında bu gençler partiler üstü insanlar olarak  dünya ya ve hükümetlere ders verdi.
 
Fakat birden bire emir gelince  bugüne kadar olmayan bazı TV de, basının içinde hükümete yağ çekerek beslenen bazı yorumcular birden bire  yapılacak AKP mitinglerinden bahsederek olası bir fitilin ateşini ateşlemek ve canları yakmak adına gençlerin önemsiz olduklarından bahsetmeye başladılar.
 
Günahın, haramın yüzlerindeki sevimsizlikler ide mide bulandırmaya.
 
Yaptık ne yaptık.
 
Şimdi ; gaz-cop- parti mensubu gençlerin , polisin arkasına sığınıp ellerinde odunla dövdüklerimizi hafızadan silip hiçbir şey olmamış gibi, bu gençlerden özür dileriz ve onlar ne isterse o olur, dediler. Bu ülkede 15  günde 4 insan öldü, bir çok masum yaralandı, içlerindeki sevgi , ailelerindeki nefret arttı,. Garipliklerini, olmayan evlerini, işlerini, paralarını hatırladılar. Kocaman iş yerlerini, mercedeslerini, mütahit olmuşluklarını, ihale almışlıkların, hayallerindeki gemileri, iş yerlerini..
 
Bir dev firmaya CEO olmuşlukların, TOBB a danışman(!) nasıl olduklarını..
 
Sonra bu ülkenin başbakanına hakaretler eden, iki büklüm gelip te genel başkan yardımcısı olup yağ çeken olan siyasetçileri hatırladı gençlik. Gençlik ,sarhoş, çapulcu, terörist, eşkıya oldu, camide içki içiyorlar dendi, beyler yazık ,bu parti kolay kurulmadı bunu içten yok eden bazı insanlarca Taksim parkı simge oldu.
 
Ne kadar yıkarsanız  yıkayın çıkmaz.
 
Hükümet içindeki bu işi buraya getiren ,olmadık işleri tehlike gösteren, parti içinde adeta mabetler kuran, başbakana mukaddes insan muamelesi yapan, yağ çekme yarışı içindeki insanların nasıl bu camiadan giderine bakacak, bunların derhal bu partinin on bin metre etrafına girmesine yasak getirilmesi lazım diyenleri alkışlayacak. İnsanların cebi dolunca kafası mı boşalıyor da  akıl sağlığında bir çok nokta oluşuyor.
 
Bence gençlik ve bu twit, Sms lerin adreslerine ve gitme hızına   yetişmenin yolu ya tehdit yada Silivri…
 
Uyandı gençlik. Çok önemli .  Ayakları üzerinde durmak az şey mi? Bu mahalle oradan buradan, miting yapsın diyen belediyeler, iş dünyası tarafından  taşınan gençlik değil. Taksime gelenleri tek çağrı cihazı ,bir küçük ıslık.
 
Çalda gelsin hür dünyanın akıllı çocukları.

Önceki ve Sonraki Yazılar