Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

SAYIN ALİ TADž.

 

Keşke sizin gibi Ordu spora gönül koyan ve sözlerini satırlarda kamu ile paylaşan on kişi olabilse idi. Ben yıllarca bunun acısını  çektim. Ordulu insanı severim, öncelik onlar olsun derim ama değdiniz gibi, hak ettiği sürece.

Alt yapıda görev yapan insanlar, sporcusunu yukarıya yollar. Ama yukarda bu sporcu kendini hocalara ya da yönetime kabul noktasında bir adım atmaktan aciz kalırsa onu bir daha servis yapmamak lazım. Ama öyle olmuyor, geçmiş dönemlerde bir oyuncu on kez kampa servis edildi, neticede bugün bu konuşmaların artçı depremi.

Ben işimde amatör değilim. Bu kulüpte, idarecilik, menajerlik  alt yapı  sorumluluğu yaptım. Ama hiçbir dönem bu dönem içlerinde olduğum, çalışmalarına birebir şahit olduğum hocalarla yada alt yapı ile muhatap olmadım.İyi ki  olmuşum.

Geldiğimde, alt yapıda Türkiye nin her bölgesinden sporcu olma adına bir hocanın , yöneticinin ricası ile gelmiş on beş tane sporcu kardeşimiz vardı. Bunları sezon içi ve sezon sonu olma itibari ile hocalarla yaptığımız toplantılarda gönderme ve alt yapıda üçü geçmeyen dışarıdan , çoğunlukta içerden oyuncu oynatma kararı ile sezonu bitirdik..

Yönetimde bize destek olan sayın idarecilerinde onayı ile gelecek sezonun planlaması  için çalıştık. Ama bir anda yeniden yapılanma adı  ile hocalarımız ayrılınca, kamu oyundaki çok fazla konuşulması itibari ilede yazmak zorunda kaldım.

Önceliğimiz, bu çocukların içinde oturacağı, vakit geçireceği, dinlenebileceği, yemek yiyeceği yeri için çok çalıştık. Yönetimin desteği, iş adamlarının da bize olan güvenleri ile Ali Ataoglu tesislerini yapılmasını sağladık.

Sıra da Ordu nun yıllarca sancısı olan niye ordulu oyuncu çıkmıyor haklı feryadına bu sezon ordulu oyuncuların daha fazla şans bularak oradan bir iki ismin çıkmasını sağlamaya gelmişti.. Bunu en çok ben yazdım, çizdim.

Sevgili Ali Taç, bir sezon ordu spor takımının kulübesine örümcek misali çökmüş, senede 200yüz binlerce lira alan ama bir maç  oynamamış kulübe sultanları  kadar, benim “Ali m, Hüsamım, Hakanım, Ulvim de burada oturur görev verilirse oynardı, ama yönetim hocaların gayri ciddi istekleri yüzünden onlarca boş isim alıp kulübe de ödemeler yapıyor. Sayın başkan iki iş adamı dışında, yöneticileri de dahi kaç kişiden elli bin lira aldı, hiç. Ama hocaların yüzünden kulübe gezginlerine oynamadan binlerce lira ödüyor.

Bunların ordu spora verdiği senelik 1 trilyona yakın zararı bilen olarak arkadaşlarımla bu sezon yetenekli ordulu sporculara A2 takımının kapısını  açarken, yönetimin verdiği karar ile ayrıldık. Karar onların. Ama hani Hollanda yada Belçika dan hocalar gelecek ti?

Biz yönetime her zaman saygılıyız. Yarında olacağız. Yollandığımız yere gelmeyecek kadarda onurlu insanlar arkadaşlarım, eline verilen kombineleri birkaç insana verip de beş liralık fiyatı bir liradan sattıracak kadarda onursuz değiller yada kovuldukları yere tekrar gelecek kadarda hocalıklarını ayak altına alacak kadarda.

Dediğim gibi, Ordu sporda başkan ordulu ise, alt yapıda olanlarda ordulu olmalı. Orda baktım , bu işi bilen Temel, Şükrü gibi isimler görev almış, sevindim. Çünkü onlar bu kulübün formasının giymiş önemli isimler..

Belçikalıya gelince, onu sonra ben sana yazarım. İki tane idiler, bunu biz hocalarla beğendik. Lisansı problem oldu çıkmadı. Uğur hocada onu idmana aldı beğendi, yukarıya istedi. Durum bu. Ben isterim ki Hakan olsun.

Ama inanın  alt yapı hocaları burada  gece gündüz çok çalıştılar. Hak etmedikleri, bir gece yarısı görevden alındınız denmesi, bu benide üzdü…Sevgili Ali Taç yazın için teşekkür ederim, ben neyin ne olduğunu 1967 den beri biliyorum.

Saygılar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar