Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN

Sabah kalktığımda eşim yine ne var ne yok diye magazine doğru elinde keyif çayı ile yol almışken, Bodrum-Kuş adası-Kemer-Çeşme den insan manzaralarımı dersiniz yada paranın şımarttığı insan dışı görüntüler mi, yada gecelerdeki ahlaki çöküntünün “The-end” yaptığı sonlarımı…

İzledim ne yalan söylüyeyim.

Mide bile bazılarına dayanmaz iken, gecelerde kötü sesleri ve de isimleri ile binlerce lirayı alıp ta İstanbul a dönen, birde şöhret(!) sanılan insanların sahnedeki hallerini izlerken, bir anda kamera Ankara ya kaza geçiren ve korumasını kaybeden şarkıcı Bengü ye gitti. Sözler bu sabahın tek gerçek cümleleri idi. Reklam dışı göz yaşları içinde dediği doğru sözcükler;” ölümden başkası yalan” dı.

Zenginlik suç değil.

Parası olması da. Ben zengin yada para düşmanı değilim. Ama Allah size verdiğini, siz iki kamera için, onlara şirin görünmek için, tanğa yada mangalar içinde, sıcak güneş ve deniz kenarlarında iş olsun reklamım çok olsun a harcarsan, harcarken bir an arkanı dönüp te; tarlalarda okul parası için sıcaklarda pamuk toplayan gençleri düşünmezsen, sen güneş yağı içinde yanarken onların sıcaktan yandığını hatırlamazsan paran olsa yada olmasa ne yazar ki.

Sokakta kimse beni görmesin diye ailesine ekmek götürmenin yolunu çöp içinde bulanların olduğu metropolde, sizler onların gecelik kazandıklarını değil, senelik kazançlarını diskolarda içkilerin sulanmışlığın da harcarken arkandaki aç insanları hatırlanmazsan senin insanlığın nerde.

Yada bu kadar işsizliğin olduğu büyük şehirlerde liderinin başkan gösterdiği ve nimeti eline verdiği insanların vicdanlarını dolaba asıp ta şehrin en önemli yerlerine oğlu, kızı, etrafı için işler açan vicdansızların yaptıklarını izledikten sonra , liderlerin bu vicdan ötesi işlere nasıl müsaade ettiklerine cidden anlam veremiyorum…

Ölüm var, son var…

Dedikleri yalan mı bu kitapların yoksa?

Neyse bu kadar güzel paralar kazananların bir haftalık yada aylık yorgunluklarını atarken o lüksü ihtiyacı olan insanların gözüne sokarak vermenin magazinsel değeri ne ki?

İnsani değeri olmayanın magazin değeri olsa ne olur olmasa ne olur. Bengü bu sabah göz yaşları içinde dediği sözü inşallah hep hatırlar da ölümden başkasının ne kadar yalan olduğunu o geceyi düşünerek ve etrafındaki muhtaçları da hatırlayarak yaşar.

İnsanlık, olduğunu, bulduğunu içki kadehlerinde yakmak değildir, onu olmayanla paylaşmak, iki yoksulu güldürmekle güzelleşeceğini bilmektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar