Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

O MU ANARŞİST Tİ?

Cumhuriyet bayramını kutlamaya giden binlerce insan gibi 60 yaşında bir kadın annede oraya gitmiş, elinde bayrağı ile ona ait olan bayramı kutlamak için. Önüne ise anlam veremediği polis engeli ile barikatlar çıkmış.

              Çıkabilir, devlet politikası olabilir, hükümet bunu istemeyebilir. Bunlar çok normal olmasa da insanın diyeceği birkaç söz dışında yapabileceği sınırlı yürüyüş o kadar. Ama halkın bayramında , halkın kutlayacağı bu bayramında hükümetin müdahil olması kadar, halka karşı bir devlet var görüntüsü içinde tavır içine girmesi kadar korkunç bir düşünce tarzı ve polis görüntüsü hiç görmedi bu millet.

              Bunun benzerine yakın görüntü ise  80 öncesi Taksim de binlerce insanın öldürüldüğü o miting anı gibi idi, korkunç …

             Sanki polis olarak karşılarında “yeşil-kırmızı-sarı” bezler ile hükümetin politikasını taşlı, molotoft kokteyli saldırıya koşan Kürt militanlar var. Sanki polisin kinle baktığı bu topluluk, onun için, amirine milyonlarca Türk insanı önünde vuran, tokatlayan BDP li militan vekil, ensesine arkadaşının kurşun sıkan cani PKK lı , sebebi ise ona doğru  yürüyen , dur ihtarına  uymayan herkes militan, yada  herkes TC düşmanı denildiği için mi polis, 60 yaşındaki anaya elindeki türk bayrağına tekme atacak kadar gözü dönmüş, canavarlaşmış bir görüntü içinde nefretle insanların konuşma konusu oldu?

                Bunu kendisine yüzde 60 oy veren insanlara bu hükümet kimin aklı ile bu kadar tekme tokat yada cop vurma biber gazı atma isteğini buldu. O grup içinde insanlar vardı benim bildiğim. AKP ye oy veren binlerce insan.

            Ordu için diyorum. Yürüyenler içinde”” MHP, AKP, CHP, SOLCU, KOMİNİST” aklına gelen herkes orada kendi cumhuriyet bayramında çocuklar kadar şendi…

              Hangi akla uyarak, bayram için gazetelere mekan gösteren valiler çıktı, yada işgüzarlık yapan.

             Bu ülke insanı askerine polisine çok önem verir ,onları yüreklerinde atlas bez içinde sımsıkı sarardı. Şimdi o elindeki copu acımasızca anası yaşında hatuna vuran eli görünce yemin olsun bana bunu yaz diyen onlarca insan oldu. Birde niye ahlaksız görüntüler Televizyonlarda varda teknolojik haberler yok diye.

              2023 hedefse bu hedefi cumhuriyeti, cumhurun bayramınI ve ona yürüyen insana vurarak mı gidilecek?  Veya bu polis elbisesi içinde hakikaten vurma, tekmeleme için içinde vahşi bir his olan insanların olduğu polisler le mi?

Bu hiç hoş olmadı hiç.  O kadın mı anarşistti, güldürmeyin insanları.

Önceki ve Sonraki Yazılar