Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

NE YAPABİLİRKİ VATANDAŞ MAHMUT EFENDİ?

 

Lideri onu seçmiş, vekil yapmış, Ankaraya getirmiş, meclise sokmuş, sonrada şansmı mecliste bir makamın kapısında olmuş. Başkanım çok yaşa şemsiyesinin altına girmiş , liderine   sadakatla bağlanmış.

Ama onu ile lideri yollamış, sıra vermiş, halkın oy vermesinden daha kolay değilmi? Artık vatandaşın seçtiğinin tapu sahibi,  partililerin seçtiği başkandadır. Oy verse ne olur vermese ne olur.

Bir kez daha  bu konuda modern bir tavrı üstümüze dikmek farz diyenlere, hemen içeri gelin demek yanlış olurmu?

Adamların elinde kalem, “sen bakandın şimdi yoksun, sen meclis başkanı idin bak seni devre dışına attım” demek bir okey oyunundan daha kolay. Demokrasi dediğin yolu kullanırsak çok başımız, dizimiz ağrır.

Bu konulara şait olunca niye sandık diyede düşünüyorum.

Gelmiş  bir ile, o ilin vatandaşı olmayan  isimlere bir iki sıralarda yer vermiş. Vatandaş aptal, yada kendini bilmez mi sanıyor murtazalar…? İnek bile otu yerken iyi yada kötü ne onu biliyor. Allah ın yarttığı bu muhteşem varlık bir liderin dediği insana ne diye inansınki?

Bugün hangi devirde yaşıyoruz. Kardeşi, eşi, dostu bir belediye, devlet kapısına girenlerin dünkü  halleri ile on yıl sonrasına bakın  “karınca ile deve” kadar fark olmuş. Bunlar oralarda gömümü bulmuş?

Şimdi benim yolladığım adayları seçin ve meclise yollayın; soru sormayın, yorum yapmayın, itiraz etmeyin. Peki benim istediğim isimlerin üzerini çizen, sıra sıra aynı fikrin insanlarını arka arkaya dizen muhterem zatın orda olmasından bana ne! 

Orduluya ne?

Adem Reis diye bir güzel insan anlıyorumki, tabandan topuktan partili, içindeki tüm damarlarına virüs gibi işlemiş yada işlenmesi kendi menfeatine olacakki, heyacanlı. Metre hesabında. Onların metresi siyasi uc hesabında on santim..Bizimkinin metre hesabında 5 bin tane yiğit şehit var, onların evde gün saydıkları okullara gidemedikleri zaman biz metre hesabımızı, siyasi diplomamızı almıştık.

Elimi uzatacağım, kendinden başkasına hayrı olmayan insan sırf mecliste olsun birinin badesi dolsun diye dua okuyup istihareyemi  yatacağım..Hoppala. Bu Ordu yok gözünüzde. Bir tek çiviniz yok içinde. Bari bırakında bu kadar kötü listelere baksın insanlarda kime derlerse ona oy versinler…Ordulu, diyorum.

Daha neyapsın ki şu Mahmut efendi, emredin tamammı desin? Yada 52 değilde, 52,5 mu olalım desin? Bu kadar onursuzmu görüyorsunuz Ordu insanın. Biz plakamız 52, --52,5 değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar