Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

NASIL BİR LİG BÖYLE?

 

Bir kaç  takımın  bütcesine sahip dört büyük kulüp,  alt sıralardaki takımlara yeniliyorsa, burda sorun var demektir. Oda dışardan gelenlere verilen aşırı serbesiyet,  korkunç paralar, gelseler  ne olur gelmeseler ne olursana artı elli katkı yapıyor.Javito geldi cuk diye sag tarafa hızlı tren gücü getirdi, diyeceğim şu, her şey iyi sporcuda .Bunu demessem, kendi öz evladına da değer vermedikce o takımın yarınlarına kapak kaldırıpta bakmak ne işe yarar ki?

İşte böyle, kurtlar sofrasından  gitmeye çalışan Ordu spor takımı, önlerindeki her engeli yürekli bir şekilde aşmak zorunda.  Mütevazi  bütce içinde bunu yapmaya çalışan yönetimin, yaptığı fayalı transferlerin maçlardaki veriş gücü tam isabet ise, boşa gitmemiş bir maddi kaybın olmadıgı sezon yaşıyorsun demek.

Çünkü, bu kadar derin devlet kokan ligin içinde olmak, asla normalde bir kulüp başkanının yapmayacagı  çirkinlikleri toplantılarda yapmak, kulüp başkanı olmuş insana yakışmaz densede bugünlerde sinirler laçka olunca rezilde olsa yapabiliyor.

Nasıl bir lig bu böyle?

Takım olmak tek başına olmaz, arkanda kitlen yoksa, ne kadar iyi takımda olsan sessiz film gibisindirçGençler birliği, İstanbul B.Şehir gibi. O yüzden Orduspor her sezon büyük bir kitle ile ligde oynamanın zevkini tatmış futbolcu grubu ile oynayan büyük camialardan bir kaçı. Bunu anlayıpta şükreden sporcusuda oldu, kulübünü üç beş liraya şikayet edende.

Ama hem süper igde olacaksın hemde gündemde. Bu kolay değil. Bu sezon bu Şike ile yatıp kalkılan ve ne olacagı meçhul bir gidişatın oldugu ligde Orduspor yada yönetimi gündemde.Bu bazılarınca olmamalı bazılarıncada reklam reklamdır denebilecek düzeyde.

Konuşulması  bile Orduspor adına artı.

Her şey iyi gidiyor demek çok zor. Kolay olmayan bu sezonda benim için soru işareti tek bir yerde var oda bu lig. Ne olacak? Onca emek, harcama yapıpta küme düşenlermi olacak yoksa puanları silinipte üzülenler mi?

Asıl olan burası. Bu oo7 Jeymis Bond işinden bir an evvel lige dönmeli Federasyon. Ama bakıyorsun başındaki iyi denilen adam kaçıyor. Kişilik zafiyeti içinde korkaklıgını onca kulübe çektirebiliyor. Tatile gidip eğlenebiliyor.

Bunlarada bu kulüpler paye veripte başa getirebiliyor. Onun içindedemya bu lig nasıl diye. Anlayan banada anlatsada anlasam. Şimdi bir komedi filmi izliyoruz, saonlar boş olsada orkular içinde bir komedi filmi...

Önceki ve Sonraki Yazılar