Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

KARDEŞİZ…SOYA VE CÜNEYT TİRYAKİ

KARDEŞİZ…

Aslında bu ülkede yaşayan herkesin kardeş  olmasından doğal ne olabilir ki. Doğulusu batılısı ile  ülkemin damarlarındaki kanı, başka ırklara bölüp te ayrı bir kan grubuna çevirmek isteyenler, bu ülkede iktidarların içindeki şeytanlardan  başkası değil. Herkesin kanı aşağı yukarı 0 R + dir.

Ama ermeni piçi olan, Türklükle, kürtlükle asla ilgisi olmayan Apo denen sokak faresinin bu ülke insanından intikamını binlerce masuma sıktığı yada sıktırdığı kurşunlarla aldı. Türk dedi sıktı da,  kürt olanlara niye sıktı, masumların kanını vampir olup ta niçin  emdi ?

Buna cevap verecek olanlar iktidarlarsa onlarınki masal anlatmak, icraat yapmak değil.

Diyarbakır lı Ahmet le, İzmir li Salih, yada Ordulu İsmet le Güneyli Şehmuz un birbirinden bu ülkede farkı ne?  Okumalarımı yasak, vekil olmaları mı, siyaset te bulunmalarımı?  Kim cevap verecek desem,  başını doğudan vekil olan, buna müsaade etmeyen meclisteki PKK lı vekiller verir.

Başları önde.

Başbakan; “ doğulu,  batılı  analar ağlamasın” diyor. Bu ülkede R.T. Erdoğan olmadan öncede her lider söyledi. Yürekten söyleseler de iktidar olduklarında garibin çocuklarını doğuya acemice yollayıp pisi pisine öldürttüler. Sonrada şehit oldu evladınız diye ailesine gidip timsah gözyaşları ile cenazelerde boy gösterdiler.

Kahroldu herkes, kardeş kardeşi vurdu.

Son  mohikan lar da erkeklik yaptıkları devletlere sonradan diyet öder gibi, ya bir selam yada bir çok diyet öderlerken, bu insanların gerçek yüzleri de “obamalaşarak  yüzde yüz karşımıza altın tepsi içlerinde geldi .Kardeşler ölürken ermeni dönmeleri Avrupa nın, Amerikanın el ilanları da kocaman dilleri ile ha bire kurulan  cümlelerle kafaları karıştırmaya devam etti.

Olansa Türkiye ye ve bu milletin evlatlarına oldu. Şimdi ise etrafımızda yangınlar var iken, biz nelerle uğraşıyoruz. “Suriye, Irak, Lübnan, İran” derken, Türkiye bir kürtaj girdabında binlerce şehit in, kardeş kanlarının hesabını verememe paniği ile gündem yaratmakla meşgul, ya da Anayasa yapma uğraşında. Tek tip insan, yada başkanlık  veya tek tip zenginler yaratma peşinde.

Ama arkalarında bıraktıkları ne”  gemicik ne Bim ne Medikaller nede trilyonlarca dışarlarda servet…

Kocaman kardeş kanı,  binlerce şehit, gözyaşı ızdırapBağlantı.

Kimin umurundaki, oysaki biz kardeşiz.


SOYA VE CÜNEYT TİRYAKİ

Ordulu bir teknik adam, Bal ligine çıkmış, hayalleri olan bir yere hizmet etmeye talip olmuş. Buyur demişler, al hayallerine götür takımı diye ona yönetim el vermiş.

Hazır,  nezir olmadan bildiğin isimlere git, bul getir diye de söylemişler.

Birkaç takımda oynamış, çalışmış  sayın Tiryaki, işini seven işinde başarılı olup sıçrama yapmayı isteyen bir karakteri var. Soya kocaman şirket adı. Başarısız olmaya asla tahammülü olmayacak kadar profasyonel bir idari yapı içinde.

O yapıyı kaldıramazsa sayın Cüneyt kardeşimiz bu Ordulu hocalar adına da kötü olur.

Çünkü Ordu da ekmeğini buradan yiyen insanlar var. Yarın bunlar nere gittilerse başarısız oldular diye bir düşünce içine sokmadan Cüneyt Soya sporu bal liginde olduğu kadar iyi şekilde temsil etmeli.

Başarılı olmalı.

Mevcut oyuncularından üç fazla isimleri transfer etmeli soya takımı, fakat alt yapıdaki hocaların anlayışı, tutumu, düşüncesi yüzünden tüm kulüplerin kapısı Soya takımına kapanmış gibi. Ordu spor ise tamamen kalbi kırılmış vaziyette. Oyuncu istediğimizde bize kibarca olmaz diyenlerin, yada amatör takımların bizden oyuncu almıyorlar dediklerinde, oyuncu istediğimizde, nerde para diyenlerin,  bundan sonra ordu spordan istedikleri her oyuncunun da bedeli olacağını bilmelerinde fayda var,  iki takım hariç.

“Ordu Belediye Spor ve İl özel idare spor”.

Burada Cüneyt kardeşimizin hep yanında olacağız. Soya Sporla da gurur duyacağız, ama Ordu sporun vereceği her sporcunun da bedeli olacak. Amatörlerde bunu bilmeli. Ordu spora bedeli uzatanların o sporcuların yarın fidangör de gezen bir sporcu gazisi olmasının vebalini nasıl verecekler bunu da onlar hesap ederler her halde.

Şimdiden kardeşime ve Soya camiasına sonsuz başarılar dilerim. Soya sporda bizim , Cüneyt te, güzel olan tarafı burası.

Başarılar Cüneyt.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar