Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

KAPATMALARIN NESİ İYİ Kİ, AMA AĞBİLER BÖYLE İSTİYOR.

KAPATMALARIN NESİ İYİ Kİ, AMA AĞBİLER BÖYLE İSTİYOR.

Partiler demokrasinin bir nevi ses düzeni,gözü,kulağı dense de ,günümüz de partilerin insanla ilişki düzeyi bizim sandığımızın dışında ;bir çıkarın,bir yandaşlığın ,bir cümle düzmecenin ısındığı mekan gibi.

Dün bir Partiye yapılan “odak” olma halleri bugün meclisin doğusun dan gelen bir başka partiye yapıldı.Anayasa mahkemesinin değerli hakimleri onu kapattı.Odak olduğuna kanaat getirdiler.Zararlı ve millet adına çalışmadığını anladılar ki,siz bu mecliste olamazsınız dediler.

Doğrumu dedi Anayasa mahkemesi, Onu onlar bilir.Hukuk onlar,yasa onlar.Demek ki bu parti bir insan kitlesine sözcülük yapmıyor. O insan gurublarının sırtından bir eşkıya ya ve onun dağ farelerine sözcülük yapıyor ki,bunu sayın Hakimler istemedi.Midelerine bir çok vekil gibi onların yaptıklarını sindiripte bulantı sancısı çekerek içinde tutmadı.Bunları oldukları yere yolladı,milletin meclisinden attı.

Peki, esastan attı mı? Hayır. Onları ve yaptıkları ucuz,küçük,mide bulandıran,elleri kanla girdikleri meclisten atamadılar.Çünkü onları bir takım oylamanın içine soktular.Şimdi sayın AKP nin vekilleri, ve bir kaçtane bağımsız vekil vede sayın başbakanın isteği ile onları bu oylamada mutlaka meclisin içine doğru atarak ,yaptıkları onca pisliğe göz yumarak, sözde millet adına bu dağ farelerine sözcülük yapan,eşkiyaya lüküs hayat sunan bir yol haritasını tekrar devam ettireceklerdir.

Mecburlar mı? Evet! Çünkü büyük ağabey öyle istiyor.Paranın patronları öyle istiyor.Gelecek kayğıları,araplar la olan ticari şahsi işlerin yarını için hükümetin içi öyle istiyor.Dönen çarkın yağı sürsün diye ,eller öyle istiyor.

Ya oğullarını iki metre soğuk toprakta bırakan şehit anaları ne istiyor diye sorsak..! Sakın ha,onları karıştırmayın,onların ne istediği kimsenin umrunda değil.Çünkü daha iki metre soğuk yere gelecek çok gariban evladı var geride.Ne için derseniz.İşte büyük ağbiler istedi diye.Eşkiya altı mtre hücresin de rahat etsin diye.

Bir de taş atan yavrucakların elleri cam kırmaktan,kızları molotofla yakmaktan,devletin malına zaar vermekten yorulmasın diye.Göreceksiniz bu hükümet bunları tekrar oyları ile mecliste tutacak.Büyük ağbi öyle istiyor.Çark böyle istiyor…Eşkıya dünyaya hükümdar oluyormuş demek.Şarkılarda yalanmış…

Önceki ve Sonraki Yazılar