Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

HAYAT

Hayat aslında sonu belli olmayan ve insanlarında mücadele içinde nereye gittiklerini bilmedikleri yolun adı. O yolda neyin nerde ne zaman karşına çıkacağı hiç belli olmaz. Sen acıyı görmeden, mutluluğu tadamadığın gibi, gittiğin yolu bilemezsen nerde duracağını da bilemezsin.

Necip Fazıl üstadın dediği gibi;”  kendini dünyalar kadar değerli zannedenlere kısa not, dünya aslında beş para etmiyor, der. Öyle kendimizi bu dünyanın üstündekilere kaptırmışız ki altı yok hesabındayız, kimseleri görmez olmuşuz, hep bana hep etrafıma.

Sen kendin  ol yaşa, yaşarken de sakın ağzından bakılacak  bir yüze utanılacak söz etme, yarın yerin dibine girmek istersin de bunu yapamazsın. Öyle toplumuz ki herkes birbirini yargılıyor, kötülüğünü saçıyor etrafa, dedikodu, gıybet.

Ne zaman sevdik birbirimizi bilemiyorum. Vaktimiz yok sanki!

Madonna boğazı görünce burayı yapay göl sanmış hayran kalmış. Aslında bu millet güvendiklerine, öyle inanmış ki, onlar bu ülkeyi yavaş yavaş soyarken, olmaz, onlar dindar, Müslüman, bu kötülüğü  yapmazlar diye baş tacı yaptı. Madonna nın  dediği hiçbir şey. İnsanlar mutluluğun yolunu parada ya da ona imkan veren insanda arıyor ya yanlışları orada.

Bir amaca bağlansalar ne olduklarını görecekler ama yok, onlar kolaydan kazanma peşindeler. İnsanlar gökyüzündeki yıldızlar gibidir. İnsanı her zaman görmesek te onların bu dünyada var olduklarını bilir mutlu oluruz.

Beni üzen hayat yolundaki pis kokan insan kılığındaki  mahluklardır. Ummadığın, asla buda deyip te  aklından geçirmediğin insan adam olmuşken, adam bu diye değer verdiklerinin onca zaman insan olmamaları seni hayat yolunda çok üzse de o bile senin adına çok büyük bir ders.

O dersi hayat yolunda sen alarak gidebiliyorsan, yolun sonu senin için tez görünür, eğrisi doğrusu ile..

Gidemeyenler üzülsün, ders almayanlar, ya da aynaya bakıp ta ben ne yapıyorum demeyi bilmeyenler.

Her gün  bu yolda giderken nelerle karşılaşacağını bilmeden adım atan yüzlerce insanın neler yaşadıklarını okumuyor muyuz, o bile ders olmadıktan sonra.

Ülkemdekilerde bir işaret olmadıktan sonra, demek ki insanlar acıyı görecekler ki mutluluğu sonradan fark edip te tatsınlar.

Ne diyebilirim ki.

Önceki ve Sonraki Yazılar