Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

ESKİ ÜLKÜCÜ YADA DÖNMÜŞ OLMAK…

 

 

ESKİ ÜLKÜCÜ YADA DÖNMÜŞ OLMAK…

Bu tiplerin kendi mevzubahis olunca neleri yapacağı neleri yapmıyacağı pantolon cebinin büyüklüğünde saklı. İyi başkan, muhteşem lider onları fazla ilgilendirmez. Memnun olsunlar yeter…

Ülkücülük yada ülkü ocaklılık, basit, sıradan, tembel, kültürsüz, serseri, mafya özentisi olan gençlerin yapacağı, sırtında o ağırlığı taşıyacağı, birkaç şüpheli insanların harcı olmayan ülkü sevdasının, türk islam düşüncesinin adı..

Ülkücülük, elinde tespik, sırtında düşük pardüse ile yan yan yürüme komikliğindeki sözde bıçkın gençlerin ağzına alıpta tartışacağı bir yürek sevdası hiç değil.

İnsanlar partili olur. Liderini sever, o lider gidince geleni sevmez, oğluna, gelinine, etrafına, kendine menfeat noktasında bir kırık iğne bulamazsa, bulduğu kapıya gider.

Fi tarihinde rahmetli başbuğun sesine, duruşuna, konuşmasındaki üslup farkına aşık olup, partisinin içinde olmuş, oy vermiş, zamanla iktidar olamamış, onun için bir şey yapamayacak kadar yalnız kalmış, onlarda başka partinin kapı kulluğuna gitmiş.

Orda istediği sıcaklığı cebinde ve sırtında bulmuşmu bulmamışmı herkeslerin gözleri önündeler,ALLAH düşmanıma bunları yaşatmasın.

Bunların bunu yapması doğal aalında. Kızılacak işler değil. Ama ülkücüyüm diye bu fikrin içinde büyüyen insanların, kendi çıkarı için, makam için, iş için, etrafındakiler için, başka bir sendika, parti, kurum amirliği, ticari çıkar ilişkilerinde olmak, bunada eski ülkücü filancı demek, sonrada onu takdir edenler varmış edasında olmak, ona kargalar bile bilmem neyi ile güler.

1969 dan beri”Y.S”isimli bir büyüğümü tanırım. MHP de ve ülküocagında, yalnızlıkta, insana hasret günlerde sobaya ve anahtara kirlik gelmesin diye gençlerle partiyi beklerlerdi.

Ama o birgün çok sevdiği ocağını, sözde birkaç partili yada ülkücü evlatlarına kızıpta gitti..Bugün birkaç isim dışında etrafında kimi var nesi var?

Ve o insan herkesi geçerek en üst perdeden hizmet etti. Çay ocaklarında, evlerde, kahvelerde, cami önlerinde cici partisi için propoganda yaptı. Şimdi bu adamın adı eski ülkücü’mü olacak, yoksa dönmüş bir partilimi?

Ki O, partisi ile özdeşmiş bir adamken…

Benim bir düşüncem, içinde yetiştiğim ocağım ve yıllarca beaber olduğum arkadaşlarım var. Hepside fikirlerinin tam ortasında. Ne fırıldak peşinde, ne ihale, ne iş, nede makam. Nede sendikadaki arkadaşlarına ihanet peşinde, hele sendikalarını terkeden, adına sendika denen bir yere gidenlere çok acıyorum, gerçekten herkeslerin konuştugu insanlar onlar.

Bugün herşeye ragmen tekkesini bekleyen Onlar hala ülkücü, isteselerdi başka yerlerde, birilerinin başına gelen ikinci sınıf muamele gördükleri ortamlarda siyaset yapabilirlerdi..

Dönüp bir başka yere giden insanlardan ben korkmuyorum. Onların kokusu yanık kokusundan daha beter. Etrafına yaydıkları yanmış yağ kokusu ile dolaşırlar, bir beylik, heriflik derdindeler. Onlar asla ülkücü değiller, bırakın eski ülkücü olmayı. Başka partili vatandaş bile olmayı beceremezler.

Herkes düşncesinde hareketinde yaptığından sorumludur. Benim her partiden her düşünceden arkadaşım, dostum var. Onlar bana ülkücü gözü ile bakıyorlar.Başka türlü bakamazlar, ben onlara o bakış için izin vermem. Nerde isem ordayım. Dün nerde isem bugünde o fikirdeyim.

Bence eski ülkücü yada dönmüş olmaktan daha önemlisi, başka partilerde ülkenin sorunlarını el ele halleden grup içinde sımsıkı dost olmak önemli . Eski ülkücü ne demek..?

Ülkücünün eskisimi olurmuş..Döneklerden korkmaz mı çocuklar? Onbin genç ülküdaşı mezarlarda hain kurşunların namlu ucunda şehit olmuş, sen gidipte kendi fikrine ihanet ediyor, başka mekanda olmayı istiyorsun.

Sonra üç beş kuruş alıp, propoganda olsun diye, utanmadan ekranlarda; eski ülkücü şunu dedi diye konuşabiliyorsunuz. Ülkücünün yaşamaya çalıştığı Türk-İslam sentezindeki güzellik, başka nerde bulunabilir ki?

Lütfen başka yere, bir partiye geçmiş , fikrinden dönmüşlerde bunları okusunlarda, bir daha konuşmasınlar. Giden gider, dogaldır. Bazılarıda saırki, bu gidenler ülkücler tarafında takdir edilir yada sevilir..

Gülünç olurlar o kadar yada akıllı.

Hangisi ise…

Önceki ve Sonraki Yazılar