Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

EFSANE DÖNDÜ DEDİ

M.H.P Ordu il başkanlığına eski milletvekili  Cemal Enginyurt  delegelerin büyük çoğunluğunun verdiği oy ile seçildi. İki arkadaşından  fazla oy alarak. Uzun zaman olmuştu, uzakta kalmıştı partiden ve dostları ile partide birebir sohbetlerden. Kurt susuz kalmamalı.

Tebrik için değerli başkanlardan değerli bir ismi aradığımda, bana;” efsane döndü şükür “dedi. Çok güzel bir benzetme idi. Sayın Enginyurt u delegede efsane olarak tanımladı ki, sözlerinden, sitemlerinden bir şeyler aldı ki, buyur gel diye oy verdi.

Efsane olmak, “Alpaslan, Kürşat, Fatih, başbuğ,Atatürk” olmak kolay değil. Efsane;” birleştiren, gördüğü eksikleri geldiğinde gideren, kaybolmuş koca bir camianın mensuplarını bulmak, çıkarmak, azalan var olan sayıyı tekrara yerine koydurmak demekle de yeterli görülen şey değil.

Efsaneler var ya, Kimseyi kırmadan el uzatan, seven. Bu Cemal Enginyurt un sözü. Bu yıllarca beni yok saydılar diye sitem ettiği,  şimdi ise geldiği yerde yanlışların üstünü silme, onları düzeltme adına yaptığı efsane kadro ile yeniden işe başlamanın adı olmalı.

Dediği gibi, ben geldim ilçelerin yüzü  güldü, partili arkadaşlarını görme fırsatı buldu, şimdi   kaldığı yerden o ilçeleri ve sayıları çoğaltma zamanı, Küskünlere el uzatma zamanı. Ankara ya burada ordu da var deme zamanı. Hakkını yedirmeme  zamanı. Bende buradayım, ülkücüler bu kapı size açık, buyurun deme zamanı.

Ülkücü fedakardır. Tez kırılır. Darılır. İncitmemek lazım. Onların çayını içmek hatırını derdini sormak lazım. Bey gibi makamda oturmak, armut piş ağzıma düş misali insan bekleme devri geçtiğini bilmek lazım.

AR-GE yi güçlü kurup, onunla mahallelerde “ülkücü ve MHP li “insanların varlığını hissettirmek, çok çalışmak lazım. Kolay değil efsane olmak. Aslında bunu bana söyleyen çok tecrübeli siyasetçi, şimdi ise gazete patronu. Demek ki efsaneyi hırslı ve yapıcı görmüş ki, şimdi yeniden MHP Ordu da ayağa kalkacak diyecek kadar iddialı.

Allah utandırmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar