Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

BIRAKIN BİLEN KONUŞSUN.

 

BIRAKIN BİLEN KONUŞSUN.

Herkes hoca, herkes bu işi biliyor, herkes o kadar biliyor ki, uluslar arası diploması olan teknik adamları, takımlarını ve oynattıkları oyunu bile tenkit etmekten yüzleri kızarmıyor. Bırakında bunu da sporun içinden gelmişler yapsın.

Ordu da bunu eski sporcular zaten yazdıkları  gazetelerde düzeyli bir kalem ile hataları söylüyor ve uyarılarını  yapıyorlar.

Kırmadan, dökmeden.

Ama onların, benim yada sporun içinden gelmişlerin her yazısına her cümlesine öyle tenkitler yazılıyor ki, bu insan nerede, kaç yıl oynadı, hocalık yaptı yada hakikaten sporun şah damarından mı geldi,  diyesim geliyor.

Felaket bir tenkit, kırık dökük yazılar, ve kin nefret kokan düşünceler.

Okuyanında canını sıkıyor, yazanda bunu niye yazıyor bilmiyorum. Kime kini, nefreti yada çok mu biliyor da takımları , ligdeki yerlerini, konumunu, yapılan çalışmaları oradaki hocalardan daha mı çok düşünüyor,  yada üzülüyor.

Valla ben yazılanları okuyorum. Bazen aldığım faydalı cümleler var onları kulağıma küpe yapıyorum bazılarının hiçbir değeri yok, onunda niye yazıldığını  bilemiyorum. Art niyet kokan  yazılar, hoş olmuyor.

Üstelikte takımları, oyunları, oyuncuları, konumunu bunların başındakilerden çok iyi bilip, başarısızsınız bile diyebilecek kadar da  hocalığın  rajonu nu kesebiliyor.

 Üzülsek te herkes bu konuda herkes hakaret etmedikçe hür.

 Küfür  olmadıkça, kimsenin şahsına saldırı olmadıkça yazılarını yazmaktaki hürriyetleri her daim hazır ve nazırdır. Yeter ki Ordu sporun her kategorisinin neler yaptığını ne şekilde hazırlandığını kaçıncı olduğunu onunla olan hocaya bıraksın.

O da işini yapsın.

Yoksa bu kadar içi içe olanların bilmediği neyi biliyor bu yorumu yazan diye merak edeceğim, aslında rüyamı  bu desem de gerçekten de bu yorumlar yapılıyor.

Faydalı olanı da var, boş yazılarda…

Olmasa iyide ne yapalım yazan yazıyor, yazacak. Demek ki onun doğruları daha doğru. Baksana başarıyı bulduğu yerlere, işte asıl olan tehlike bunlar. Oyun ve skor. Alt yapı bunlarla değil, içlerin den bir iki tane nasıl oyuncu bulurum da kazanırım la meşgul.

Yoksa yaparsın bir takım herkesi yenersin. İçindekilerin bir faydası yoksa yukarıya ne etsin onları Mahmut, değil mi? Asıl yanlışı burada yaparız herkese göre takım yaparsak..

Önceki ve Sonraki Yazılar