Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

AYDIN ATEŞ NİYE UNUTULDU DİYOR…

 

AYDIN ATEŞ  NİYE UNUTULDU DİYOR…

Ugur Ateş.  Üzülüyor, babam bu cemiyete çok şey verdi. Onu niye unuttu cemiyet diyor. Bu konudada herkese sitem ediyor. Tabiki unutuldu ise..

Sayın Vali, belediye başkanı, gazeteciler çok duyarlı iş yapıp, Ordu nun gelişmesine katkı yapmış bu değerli isimleri, yattıkları mezarlıklarda ziyaret edip, onlara dualarla teşekkür etmişler.

Kimler yoktuki bu duaların içinde; “Bilal Köyden, Ali Rıza Güroy, Erol Ataşan, Alaattin Benal, Mehmet Tarı, Osman Kurtuluş, Kazım Vardar ve Haldun Altınel” bu güzel insanlar tek tek ziyaret edilirken, okuduğum gazete sayfasında,” Rıza Şimşek ve Aydın Ateş” ismine raslamayınca, ben şahsen çok üzüldüm.

Aydın Ateş  , gazeteciliğe ömür vermiş, çilesini çekmiş, uzun yıllar bu işi yapmış, ve cemiyettede başkanlık yapmış bir isim, ya Rıza Şimşek amca..?

Onlar bize yön olmuş, klavuz olmuş,  gazeteciliği sevdirmiş değerli  insanlar. Osman Kurtuluşla çok anım var. Aramızda tatlı sevgi vardı. Onları anlatsam, komedi tiyarosunu geçen koca bir anı olur.

Aydın Ateş ise Esnaf spor ve resimcilik yıllarında beraber olduğumuz, şarkiye mahallesindeki dükkanında çok şeyleri paylaştığımız dost , kardeş, arkadaş gibi arkadaşımızdı..

Elinde ne varsa sıkıntılı  anımızda cebini açar, yüreğini verir, ac gezer bizim tok olmamızı  isterdi. Bu insan yıllar içinde gazeteciliğin cemiyetini arkadaşları  ile açık tutan on isimden biri idi.

Bu insanın  çocuğu, gazetede üstatlar ziyaret edildiğinde niçin onuda ziyaret etmedi cemiyet ve ilin amirleri diye üzüldü.

Başkanlığını  yaptığı büro onu unutmuşmuydu?

Cemiyet başkanı  ise sevdiğimiz bir isim. Hata yapmaz desem, yapmaz..O zaman niye Rıza Şimşek yada Aydın Ateş bu ziyaretin içinde yoktu?

Bir sitemimde sayın Aziz Tokata. Esnaf spor’da sizinle çok şeyi paylaşmış bu insanın kulübünüzde resmi varmı? Kaç defa ziyaret ettiniz, kimlerle andınız?

Zaten ne olursa ölene olur derlerya eskiler, çok önemli söz. Ordu’ya gelişmesinde kalemleri ile çok önemli hizmet eden bu insanları özlüyoruz. Allah rahmet etsin hepsine..

Bu cemiyetin bir parçası  olarak Aydınların, Rıza amcaların unutulmasına yada isimlerinin olmamasına üzüldüm. İnşallah yanlışım vardır. Varsa siz düzeltin. Aydın Ateş beni ona verdiğim deniz çadırı ile efirlide bekliyor..Kardeşim rahat ol, biz seni her daim anıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar