Mustafa KÖKSAL

Mustafa KÖKSAL

AGLAMA ZAMANI DEĞİL

 

Öncelikle sayın Türkmen 26 yıl sonra bu takımı süper ligle tanıştırdı, gerek sportif alanda gerekse yönetim ve tesisleşme  alanında ses getirecek  işler yaptı, ilk yılında başarılı ve sevilen Ordu sporun  ligde bulunmuş olması herkes tarafından çok takdir görmesinin mimarı olan sayın Türkmen, bu sezon bir çok oyuncusunu yollayıp, hocanın isteği il ligin  ağırlığını kaldıramayacak oyuncularla oyun formatında sahada olunca kaçınılmaz  son bugün Bursa maçı ile sonlandı.

Maça iyi başlayan,  ilk defa doğru yerde doğru işleri yapan, ilk yarıda bu doğru işlerin gol ile mükafatını alan Ordu spor, ikinci yarı Ali gibi oyuncusu atılınca kalite farkına mağlup oldu. İlk yarı oynanan oyunun mimarları olan teknik kadroyu da kutlamak gerek, oyun anlamında.

Süper lig sporcusunun nasıl olması gerektiğini hem oyuncumuz sahada  hem taraftarımız tribünde canlı olarak bir kez daha görmüş oldu. Bunun sonucunda da ilk kez şahit olunan, bunu da ekranlarla tüm ülkenin seyrettiği bir durum içinde hatırlarsak, büyük Ordu spor taraftarı nasıl büyük olduğunu hem herkese hem takımına bir kez daha hatırlattı. Onları çağırdı, bağrına astı, ligde kalmış gibi, şampiyon olmuş gibi, ana gibi, baba gibi, gardaş gibi.

Belli birkaç ismin bağırması, istenmeyen seslerle isyan etmesi normal. İçleri yanmış, hayalleri sönmüş bu insanlarında sevdası Ordu spor. Ordu spor sonuçta herkesin bildiği gerçeklerin ve hatalı transferlerin sonucu bugün süperligde yok. Sayın Türkmen kulübe geldiğinde, Ordu spor için 46 yıl hizmet etmiş herkesin yaptıklarına ikaveten, 5 yıldız ayarında konforlu tesis, iki tane çim saha, kulüp içi disiplini, alt yapıya hayal edilen tesis, bu tesisten çıkmış oyuncular…

Bunlardan biri bugün taraftarın sevgi çemberinden çıkıp  gelirken göz yaşları ile ekranlarda olması beni ve alt yapıda hizmet eden hocalarını da ağlattı. Murat Torun; “sakın ağlama, bu takımın geleceği olan sizler ve birkaç tane arkadaşın ile eski günlerdeki o 6-7 oyuncusu ordudan rüyasına tekrar beraberce geleceğiz. Sen, Cantuğ, Deniz, Emrah Murat vs. ile bu takımın ruhu da Ordulu olmayı o havayı yüreği o sahada göstermeyi hak edecek anı yakalamak üzere..

Kim ne derse desin biz beraberiz biliyoruz. Sizler bunun şahidisiniz Murat . Ordu sporlu olduğun için ağladı o gözler..Sayın başkanın şimdi bir eli çam başında bir eli alt yapıya saha için alt yapının üstünde ve ordu spor un geleceğinde olmalı. Bir çok kez düştü Ordu spor hiçbir zaman eğilmedi yıkılmadı yok olmadı.

Yine bu takım çok güçlü, hatasından tarihine girecek en özel hareketler olarak hatırlanacaktır  .Ders alacak kadar…Tekrar çıkacak kadar.Bursa maçı herkese ders çıkarılacak önemli bir maç o gecedeki taraftarında yaptığı Ordu spor tarihine geçecek çok özel görüntüler.

BUNU BU KULÜBE HİZMET EDEN ACISINI TATLISINI YAŞAYANLAR ANLAR…

Önceki ve Sonraki Yazılar